ATAKÖY PAZARI KARIŞTI, SEBZECİ ESNAFI TEZGAH AÇMADI, BİRLİKTİR SERT ÇIKTI!.. İŞTE DETAYLAR!..

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Pazarcı esnafı: Bazı kişilere rantlar sağlandı

Sebze ve Meyveciler esnafı, her hafta Pazartesi günü Ataköy Mahallesine kurulan semt pazarına bu hafta tezgah açmama kararı aldı. Daha önce yapılan Pazar yer dağıtımlarında hakkı olmayan birçok kişiye yer tahsisi yapılarak pazı kişilere büyük rantlar sağlandığı konusunda esnaflar arasında konuşulduğunu belirten Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Veysel Gök, “Yapılan bu haksız uygulama pazarcı esnaflarımıza büyük zararlar vermektedir” dedi.

Belediyeye defalarca başvurduk

Yeni faaliyete açılmaya çalışılan Ataköy Semt Pazaryerinde tahsis edilen alanların yönetmelikte belirtilen serbest rekabet şartlarını uymadığını söyleyen Başkan Gök, “Tüketicilerin hak ve menfaatlerinin gözetilmeden yer tahsislerinin yapıldığı tespit edilerek konuyla ilgili yer tahsisinin tekrar yapılması hususunda oda ve üyelerimiz olarak Afyonkarahisar Belediyesine defalarca sözlü başvuruda bulunmamıza rağmen çabalarımız sonuçsuz kalmıştır” dedi.

Birliktir, iddialara cevap verdi...

Sebze ve Meyveciler esnafı, her hafta Pazartesi günü Ataköy Mahallesine kurulan semt pazarına bu hafta tezgah açmadı. Tezgah açmama gerekçesi olarak kendilerine küçük yer tahsis edilmesini gerekçe gösteren Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Veysel Gök’e cevap veren Belediye Meclis Üyesi M. Emin Birliktir, Başkan Gök’ün hal esnafını galayana getirdiğini söyleyerek, “Suç işliyorlar, toplumu isyana teşvik ediyor biraz haddini bilmelidir” dedi. 

Birliktir, hal ve pazarcı esnafına sert çıktı...

Birliktir, “OHAL kapsamında bir sürü vergi kaçakçılıkları, düşük vergi beyan etmeler, malı eksik bildirmeler gibi yapılanlar var. Bunlara girecek olursak hâl esnafı zarar görür. Pazar esnafının halini bilen Hüseyin Karnıbüyük, Cengiz Üstün ve İbrahim Yörük’tür. Kendilerinden bilgiler alıyoruz. Esnaf tezgahlarını açarlarsa açarlar. Açmazlarsa hiç önemli değil” dedi. 

İnat ederlerse sorun değil!..

Bakkallar Odası, Tuhafiyeciler Odası, Madeni Sanatkarlar Odası, Kasaplar Odası, Sebzeciler Odasının Başkanları, Zabıta Müdürü ile Sebzeciler ve Meyveciler Odası eski Başkanı Ergün Aykın ile birlikte kararı aldıklarını belirten Birliktir, “İnat edecek olurlarsa hiç sorun değil, Halkımızı sebzesiz bırakmayız. Bolvadin, Emirdağ, Şuhut ve Dinar’dan sebzeci esnafımızı davet ettik. Bu hafta açacaklarını söylediler, açmadılar. İlçeden gelen esnafımız tezgah açarsa bir daha merkezdeki esnafımız tezgah açamayacak.” 

Kaynak: ODAK Gazetesi