Halkın yüzde 86.4’ünün son bir yılda tasarruf yapmadığı ortaya çıktı…

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Türkiye’de bireylerin yüzde 86.4’ünün son bir yıl içerisinde tasarruf yapmadığı belirlendi. Konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, ülkemizde tasarruf yapanların ortalama tasarruf tutarının ise aylık gelirinin yaklaşık 5'te 1'i olduğu anlaşıldı. Türkiye'de vatandaşların Türk lirası ve döviz tasarruflarından yüzde 20'sini evde nakit olarak sakladığı, altının evde saklanma oranının ise yüzde 77,2' olduğu tespit edildi.

 

Banka mevduatı ve altına yatırım yapıyoruz …

 

Türkiye’de tasarruf yapanların yüzde 37'sinin aylık gelirlerinin yüzde 10'undan azını, yüzde 36'sının ise yüzde 21'inden fazlasını tasarrufa ayırdığı görüldü. Türk lirası ve döviz tasarruflarının yüzde 20'si evde nakit olarak saklanırken, tasarruf yaptığını belirtenlerin yüzde 36,2'sinin birikimlerini banka mevduatı olarak yüzde 35,3'ünün ise tasarruflarını altınla değerlendirdiği tespit edildi.

 

En fazla parayı gıda ve giyime harcıyoruz …

 

Bireylerin yüzde 69,7'sinin evinin ısınma şeklinin doğalgaz olduğu belirlenirken, bunu yüzde 20,1 ile kömür ve yüzde 9,9 ile elektrik veya klimanın izlediği görüldü. Verilere göre Türkiye’de bir hanede aylık ortalama, 65,4 lira su, 108,5 lira elektrik, 443,3 lira gıda, 210,1 lira giyim, 236,6 lira eğlence ve sosyalleşme harcaması yapıldığı tespit edildi.A