rnrnrnrnVali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden biri olan ‘Açık Kapı’ Projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il ve tüm Kaymakamlıklarda kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesinin hedeflendiği vatandaş odaklı ‘Açık Kapı’ Projesi Afyonkarahisar’da da hayata geçiriliyor.

 

Projenin tanıtımı için Valilik toplantı salonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri ile Açık Kapı Projesi sorumluları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve vatandaşın açık kapı projesi ile kamu hizmetlerine daha kolay ulaşılabileceğini belirten Vali Tutulmaz; “Vatandaş geldiğinde oluşturacağımız bu birimde görevli olan arkadaşlarımıza derdini anlatacak. Arkadaşlarımız ilgili Müdürler veya o konudaki yetkililer ile doğrudan görüşmek suretiyle pratik bir şekilde işlemler sürüncemede bırakılmadan yürütülmesi sağlanacak. Bu uygulama bazı illerimizde pilot il olarak halen uygulanmaktadır. Proje kapsamında oluşabilecek sıkıntılar giderildi ve verim sağlandı. Buralardan çıkan tecrübe doğrultusunda bizde beş arkadaşımızı burada görevlendirdik. Onlar konuyla ilgili olarak eğitimlerini aldılar. İçerisinde bulunduğumuz Valilik B Blok girişinde inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Buraya bir açık kapı köşesi yapılacak ve hizmetlere orada yürütülmeye başlanacaktır.” dedi.

 

Vali Tutulmaz’ın açılış konuşmasının akabinde proje sorumluları tarafından yapılan bilgilendirmelere göre Türkiye genelinde 1. etapta 15, 2. etapta 22 İl’de ‘Açık Kapı’ projesinin başladığı, 15 Mart 2018 tarihinde uygulamaya başlayacak olan 3. etaptaki 15 il içerisinde yer alan Afyonkarahisar’da açık kapı projesi kapsamında Valilik, Kaymakamlıklar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında personeller görevlendirileceği belirtildi. Projenin ilimizde uygulanmaya başlamasının ardından vatandaşlarımızın başvurularını valiliklere bizzat veya www.acikkapi.gov.tr web adresinden yapabileceği de ifade edildi.

 

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinin hızlandırılması, hizmetlerin iyileştirilmesi ve artırılması amacıyla yapılan Açık Kapı projesinin ilimizde en iyi şekilde uygulanacağını ve bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşların özellikle hassasiyet göstermesinin gerektiğini belirterek, “Bizim görevimiz hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde yaparak projenin gereğini yerine getirmektir. Bizimde bu önemli projeyi ilimizin tamamında 15 Mart itibari ile hayata geçirmemiz gerekiyor. Buradaki görevli arkadaşlarımızı eğitime aldık. Bunlar bizzat ilgili şube müdürleri ile görüşerek gelen talepleri öncelikli olarak değerlendirmemiz gerekir.” dedi.

 

Toplantı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin Açık Kapı projesi hakkında karşılıklı bilgi alış verişi ve önerilerinin belirtilmesiyle sona erdi.