BU YIL HİÇBİR ŞEHRİMİZDE SU KESİNTİSİ YAŞANMAYACAK

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl yağış azılığından dolayı hiçbir ili susuz bırakmayacaklarını belirterek meteorolojik tahminde bulundu. Eroğu, Salı günü yurdun tüm kesiminde yağış beklendiği bilgisi de verdi.  

  Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde bir takım açılış ve toplantılara katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, hiçbir şehirde yağışların azlığından dolayı su kesintisinin olamayacağını ifade etti. Eroğlu, “Şehirlerimizin hiç birinde yağış azlığından dolayı su kesintisi olmayacak. Geçtiğimiz hafta biz benim başkanlığımda bütün Türkiye’de 81 ilin suyun yaz aylarındaki durumu hakkında toplantı yaptık. 3 tane ilimizde sıkıntı olabilir düşüncesiyle onunla ilgili de tedbirler alıyoruz. Bunun dışında bütün illerimizde sıkıntı yok. Onlar da Kilis, Adıyaman ve Gaziantep. Gaziantep’te dünyanın en büyük ishale hattını yapıyoruz. Melen’den sonra Türkiye’nin büyük ishale hattı içme suyu temin projesi. İnşallah bu sene bitireceğiz. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz hafta oradaydı, bende oradaydım. Bu meseleye el attık. Kilis ile ilgilide tedbirlerimizi alıyoruz. Yeni bir baraj ishale hattı planlıyoruz. Adıyaman’la ilgili de tedbirlerimiz aldık” diye konuştu.

  Bugün ve gelecek salı günü yurdun tüm kesiminde yağış beklendiğini aktaran Bakan Eroğlu, “Bugün Cumartesi. Aşağı yukarı Türkiye’nin her yerinde yağış var. Yarın pazar, bir kısım alanda yok ama yağışlar bütün Türkiye’de devam edecek. Pazartesi günü, Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun bir kısmı, Akdeniz’in bir kısmında yağış yok, ama diğer alanlarda yağış var. Salı günü Türkiye’nin tamamını yağış kaplayacak. Daha sonra Çarşamba, Perşembe, Cuma günü kısım kısım yağış var. Barajlarımızda su seviyesi yükselmeye başladı, yüzde 40’tan yüzde 50’ye doğru. Ama bazı yerlerimizde yüzde 70-80 olan barajlarımız var. Biz özellikle su sıkıntısı yaşatmamak için gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz  merak etmeyin. Allah’ın izniyle bitin illerimizde yeteri kadar su vereceğiz, vatandaşı susuz bırakmayacağız” dedi.

  Geçen yıl son 44 yılın en kurak döneminin yaşandığını, ancak bunu çiftçilere hissettirmediklerini belirten Bakan Eroğlu, şöyle kuştu:

  “Çiftçilerimiz için büyük bir seferberlik başlattık. Geçen yılın son yılların en kurak dönemini yaşadık. 1971 yılında böyle bir kuraklık olmuş, ondan sonra geçen yıl kuraklık oldu. 44 yıl sonra en büyük kuraklık. Ama ona rağmen yaptığımız barajlar, 511 baraj yaptık. Bir dünya rekoru. Bin günde bin gölet inşa ettik. Bunlar sayesine kuraklık olmasına rağmen, su sıkıntısı yaşatmadık, vatandaş hissetmedi bile. Burada suyumuzun yüzde 70’ini sulamada kullanıyoruz. Burada çiftçilerimize düşen vazife suyu boşa akıtmaması lazım, açık sistem dediğimiz arık sulaması yerine mutlaka yağmurlama, damlama sulama sistemi kullanılmalı.”