Afyonkarahisar'daki termal, sağlık, spor, doğa ve tarih turizmine katkı sağlamak amacıyla Seyahat Acenteleri ile Termal Tesis yetkililerinin katıldığı toplantı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar’daki turizm potansiyelini daha üst seviyelere çıkarmak ve Afyonkarahisar’ın tanınırlığını artırarak Afyonkarahisar’da daha çok misafir ağırlamak amacıyla Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır ve Seyahat Acenteleri ile Termal Tesis yetkilileri hazır bulundu.

 

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Afyonkarahisar Turizminin paydaşlarını birlik ve beraberlik içerisinde görmek çok güzel. Bu birlik ve beraberlik bizlerin gücü olacaktır. İnanıyorum ki bu güç Afyonkarahisar turizmini canlandıracaktır. Zaten yaptığımız bu toplantımızın amacı da budur” dedi.

 

Acenteler olmadan turizmin gelişemeyeceğini vurgulayarak sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Şehrin tüm paydaşları Afyonkarahisar’a katkı sağlamak üzere elinden geleni yapıyorlar. Bizlerde üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Afyonkarahisar’da Spor Turizmi için alt yapımız var. Termal potansiyelimizin eşi benzeri yok. Sağlıkta günden güne ilerlemekteyiz. Doğa ve tarih turizminde de önemli değerlerimiz var. Bunların yanında ülkede en başlarda yer alan bir Müzik müzemiz var. Önümüzdeki günlerde yumurta müzesi kurulacak. Özellikle Frig Vadisi ilimiz için büyük bir potansiyeldir. Bizlerde bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek faaliyetlerimizi sürdürmek adına çalışmalara hız verdik. Frig Vadisinin turizme kazandırılması adına Valilik olarak her türlü katkı ve desteği sağlıyoruz.” dedi.

 

Afyonkarahisar Termal Turizmde parlayan bir yıldızdır diyen Vali Tutulmaz; “Sağlıktan seralardaki üretime, ısınmadan elektrik enerjisi üretimine kadar çok güzel bir gelecek vadeden termal su özelliğimizi rantabl şekilde kullanıyoruz ve bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz. Bunların içerisinde en öncelikli olarak Termal Turizm gelmektedir. Kalkınma planlarına göre bizim artık şu andaki Termal Turizm yatak kapasitemizin 70 – 75 binlere çıkması öngörülüyor. Bizler bunu sağlıklı bir şekilde planlayarak geleceğe emin adımlarla ilerlememiz gerekmektedir.” dedi.

 

Afyonkarahisar’daki turizm yatırımlarını daha kalıcı ve daha verimli bir hale getirebilmemiz için kazan kazan mantığıyla ve ele ele vererek faaliyetler ortaya koyulması gerektiğine vurgu yapan Vali Tutulmaz; “Biliyorsunuz ki Afyonkarahisar büyük bir değer. Bu değeri tanıtmak ve pazarlamak için herkes taşın altına elini sokmalıdır. Bizler bu doğrultuda her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Tabi bizim çabamız tek başına yeterli değil. Bu işin vitrin kısmında ve ürün kısmında yer alanlara daha büyük işler düşmektedir. İşte tüm paydaşların bir arada birlik ve beraberlik içerisinde ve ortak paydada buluşarak, en önemlisi de karşılıklı fedakârlıkla Afyonkarahisar turizmi canlandıracağız. “dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan turizm sektörü temsilcileri ilimiz turizminin genel sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini ifade ettiler.