BİRLİK BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Emirdağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve  aynı zamanda İlimiz Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini yürüten Mehmet Serdar LÖKÇÜ, 2017 yılı Anaç Koyun Keçi Destekleme başvurularının sorunsuz olarak bitmesi üzerine öncelikle İlçe Müdürlerine ve ilçede görev yapan mesai arkadaşlarına teşekkür ziyaretlerine başladı. Destekleme başvurusu zamanı İlimiz tüm ilçelerini tek tek ziyaret ettiğini ve bundan sonra da yetiştiricilerimizin sorun ve isteklerini yerinde dinlemek için her fırsatta ilçe ve köy ziyaretlerini program dahilinde gerçekleştireceğini  belirtti.

Başkan Mehmet Serdar LÖKÇÜ ayrıca yaptığı açıklamada; Birliğimiz yönetimi olarak, 2017 yılı içinde birliğimizin çalışmaları, devamlılığı ve salahiyeti için bizlere yardımcı olan İlçe Müdürlerimiz ile 2017 yılı Anaç Koyun Keçi Destekleme başvuru ve kayıtları sırasında gerekli özeni ve ilgiyi gösteren İlçe Müdürlüklerinde görevli mesai arkadaşlarımızı ziyaret ederek birliğimiz ve tüm üyelerimiz yetiştiriclerimiz adına teşekkürlerimizi ilettik. Yetiştiricilerimizin sorun ve isteklerini yerinde dinlemek için Afyonkarahisar genelinde ilçe ve köy ziyaretlerimiz bundan sonra da devam edecek olup, Birliğimiz imkânları ölçüsünde milli ekonomimizin temeli olan yetiştiricilerimize hak ettikleri en iyi hizmeti sunma gayretinde olacağız.

Güncelleme ve başvuru sırasında üyelerimiz için ilçelere belirli günler vererek onları yormamak adına ilçe ilçe dolaşarak elden dosya ve dilekçe almaya çalıştık. Bu günler dışında da yeni açılan Afyonkarahisar İli Merkez Şubemizde ve eskiden var olan Emirdağ Şubemizde yine İlçelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinde dilekçe ve dosya kabul ettik.  Üyelerimizin en kolay ulaşabileceği yolları seçtik. Bu sebeple ilimizin güney/batısında bulunan ilçelere (Dinar, Dazkırı, Evciler, Başmakçı, Kızılören, Sandıklı, Hocalar) daha yakın hizmet verebilmek için Dinar ilçesine de en kısa sürede Şube açacağımızı bilmenizi isteriz.

 

Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ve Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı ile ortak AR-GE Projeleri birliğimiz nezdinden devam etmektedir ve devam edecektir. Son olarak 2018 yılında yine Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ve TÜBİTAK ile yürüteceğimiz ortaklaşa projemizde 2,5 Milyon TL bütçe ile kabul edilmiş olup kısa zamanda yetiştiricilerimiz ile beraber yeni bir projeye başlanacaktır. 2018 yılı ve devamında amacımız kısa sürede birlik bünyesinde “Damızlık Koç Tesisi” kurarak yetiştiricilerimizin ihtiyacını karşılamak küçükbaş hayvancılığın daha da gelişmesi için ilimiz adına en büyük katkıyı sağlamak olacaktır. Bu amaçla  benzer projelerin faaliyete geçebilmesi için araştırmalar ve hazırlıklar devam etmekte olup kısa süre içerisinden yetiştiricilerimiz ve kamuoyu  bu konuda bilgilendirilecektir dedi..