AFYONKARAHİSAR’IN TANITIMINDA ERASMUS PROJELERİ’NİN DE KATKISI OLACAK

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

 

Erasmus+'in 30. Yıl Hikâyesi etkinlikleri kapsamında, Erasmus+ programlarına yönelik farkındalığın artırılması, faydalarının ve kazanımlarının daha geniş kitlelerce paylaşılması amacıyla Türkiye’den Emir Murat Özdilek Meslek Teknik Anadolu Lisesinin ortak olduğu proje kapsamında İtalya, Macaristan, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen heyet Vali Mustafa Tutulmaz’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Career Plannıng In Onlıne Busıness isimli proje kapsamında ilimizde bulunan heyetin Vali Tutulmaz’ı ziyareti sırasında Emir Murat Özdilek Meslek Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Tozan’da hazır bulundu.

 

Ziyaret sırasında bilgiler aktaran Okul Müdürü Tozan, proje amaçlarının Kültürler arası etkileşimin sağlanması, öğrencilerin grup çalışması bilincinin gelişmesi, internet okur-yazarlığı ve dijital becerilerin edinilmesi ve elektronik ticaret ve kariyer planlaması becerilerinin edinilmesi olduğunu ifade etti. 24 ay süreyle devam edecek olan ve 6 hareketliliğin yapılacağı projenin Türkiye’de Afyonkarahisar programının 10-14 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Tozan, kendilerine destekte bulunan başta Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Afyonkarahisar’ın tanıtımına fayda sağlayacak çalışmaların yapılmasından memnun olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Tutulmaz ise; “İlimiz Turizm açısından önemli merkezlerden biri olmaya aday ve hızla o yönde ilerliyor. Termal turizmin şu anda Türkiye’de en fazla yatak kapasitesi olan il konumundayız. Şuan itibari ile 24 bin yatak kapasitemiz vardır. 5 yıldızlı otel sayısında nüfus ile orantılandığında en fazla sayıda 5 yıldızlı otele sahip bir iliz. Türkiye’deki 5 yıldızlı otel sıralamasında da 7’ci sıradayız. Afyonkarahisar’ımızı Termalin, Mermerin, Lezzetin ve Zaferin başkenti olarak adlandırıyoruz. Ayrıca ilimiz tarih ve kültür turizmi açısından da önemli bir şehirdir. Mevleviliğin en önemli merkezlerinden de birisi Afyonkarahisar’ımızdır.  Kendisine has bir mimarisi olan ve 1000 yıllık tarihi olan Ulu camimiz vardır. Yine şehrimizin bir bölgesi 100 yıl öncesinin evlerinin barındığı tarihi bir bölgedir. Ayrıca doğal güzellikler ve tarihi açısından Frig vadimiz vardır. Frig vadisinde Kapadokya benzeri doğal güzellikler vardır. Böyle tarihin, kültürün ve turizmin ön planda olduğu bir şehirde bu tür bir Erasmus projesinin yapılmasın hem bizim açımızdan, hem de paydaşlar açısından önemli olduğunu ifade etmek isterim. Projenin her aşamasında sizlerle yakın olmak isterim. Bundan sonraki aşamalarda da inşallah karşılıklı görüş alışverişi ile de ülkelerimiz arasındaki yakınlığı hem turizm alanında, hem de kültürel alanında sağlamaya çalışmaktan ve buna vesile olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

 

Ziyaret karşılıklı bilgi alış verişi ile son buldu.