- Yılın Öğretmeni Hasan Başdemir, 100 binin üzerinde kitap dağıttı

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

   Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde öğretmenlik yapan ve 100 binin üzerinde kitap dağıtan Afyonkarahisarlı Hasan Başdemir, Türk Eğitim-Sen tarafından Yılın Öğretmeni seçildi. Yılın Öğretmeni Başdemir’in öğrencilerine 22 Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak Afjet Afyonspor’un renklerini taşıyan kaşkolleri hediye etti.  

  Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Türkçe öğretmenliği yapan 31 yaşındaki Hasan Başdemir, Türk Eğitim-Sen tarafından öğretmeni seçildi. 7 yıldır öğretmenlik yapan Başdemir, ihtiyacı olan okullara 3 yılda 140’dan fazla kütüphane açtı, 100 binden fazla kitap dağıttı. 22 Dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak’ın da destek verdiği Yılın Öğretmeni Başdemir, Afjet Afyonspor kaşkolleri hediye edildi. Gedik Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Başdemir, ödülünü şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz’ın elinden alacak. 

  Yoksulluk içinde okuduğunu söyleyen Başdemir, kendisi gibi yokluk içinde olan öksüz, yetim çocuklara destek olmak için kolları sıvadı. 31 yaşındaki Hasan öğretmen, editörlüğünü de yaptığı Sina Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi çıkarmaya başladı. Bu sayede yüzlerce hayırsevere ulaştı. Bu sayede 400’den fazla okula yardım ulaştırdıklarını son 3 yılda 140’dan fazla kütüphane açtıklarını, 100 binden fazla kitap dağıttıklarını söyleyen Başdemir, “Bazı kitapları yayın evleriyle anlaşarak özel bastırdık. Geçen yıl Küçük Prens’i 5 bin adet bastırdık. Bu yıl da 3 bin adet Nutuk bastırıyoruz. Yüzlerce okulun kütüphanesini inşa ettik. Bunları boyadık, kitaplarla doldurduk. Bunun yanı sıra binlerce öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bot ve kaban giydirdik” dedi.

  “Hayırlı işlerde hemşehri dayanışması”

  22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili, Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak ise Başdemir’i tebrik ederek, “Hepimiz bu alemde temsilciyiz. Doğduğumuz toprakların, inandığımız değerlerin temsilcisi. Afyonkarahisar’ın yardımsever, hoşgörü köprüsünü hizmet ettiği Siverek’in çocuklarıyla kuran güzel meşrepli öğretmen kardeşim Hasan Başdemir’i tebrik ediyorum. Şanlıurfa’da yılın öğretmeni seçildi. Bizde mor-beyaz kaşkollerimizle Siverek çocuklarına sarılarak, onları gönülden sevdiğimiz mesajını gönderdik. Hayırlı işlerde hemşehri dayanışması” diye konuştu.