Traktörüne toplamda iki defa ayrı ayrı gelen bin 397 TL’lik cezalar karşısında şok olan Afyonkarah

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

isarlı çiftçi Habib Özcan:   “Traktör Boğaz Köprüsü’nden gece gündüz hayalet misali kendi geçtiyse bilmiyorum”  

 Traktörü ile Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü başta olmak üzere otobanlardaki bir çok HGS geçişini ihlal ettiği gerekçesi ile toplamda iki defa ayrı ayrı gelen bin 397 TL’lik cezalar karşısında şok olan Afyonkarahisarlı çiftçi Habib Özcan olaya, esprili bir dille yaklaşarak, “Traktör Boğaz Köprüsü’nden gece gündüz hayalet misali kendi geçtiyse bilmiyorum” dedi.  

  Görenleri ve duyanları güldüren, ama bir o kadar da düşündüren ilginç olay Afyonkarahisar’da yaşandı. Kent merkezinde yaşayan ancak Çalışlar Köyü’nde bahar ve yaz aylarında çiftçilikle uğraşan Habip Özcan’ın başına gelenler deyim yerindeyse pişmiş tavuğun başına gelmesi. 03 RF 613 plakalı kendi kullandığı traktörüne 2014 yılına ait toplamda 12 defa, FSM başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok noktasındaki HGS’leri ihlal ettiği gerekçesi ile gelen cezalara itiraz etmiş ve henüz bu itirazlar sonuçlanmamışken geçtiğimiz ay gelen ayrı bir HGS cezası ile adeta şok oldu. 2014 yılında gelen cezaya itiraz eden Özcan’a 2015 yılına ait 248 TL’lik HGS ihlali cezası geldi. Traktörü senede 1 ay kullandığını ifade eden ve olaya esprili bir dille yaklaşan Özcan, “Gelen cezalar karşısında şaşkınlığımız üzerimizde. Traktör evinde altında duruyor, İstanbul’a mümkün değil gidip gelmesi. Traktör ile çiftçilik yapıyoruz kullandığımız 1 ay ondan sonra garajda yatıyor. Köy dışına kesinlikle çıkarmıyoruz. Boğaz Köprüsü’nden gece gündüz hayalet misali kendi geçtiyse bilmiyorum. 2014 yılında geçmiş bin 114 TL, birde yeni geldi 2015 yılında 248 TL. Bin 114 TL’ye itiraz ettik yolladık her zaman her zaman bu geliyor yani ne yapmamız gerekiyor bende anlamadım. Bizim plakalı birimi taklit ediyor vallahi anlamadım” diye konuştu.

  “Bunu yatıralım da her sene geldikten sonra biz mağdur duruma düşüyoruz”

  Traktörün ruhsatının biraderinin üzerine olduğunu ve gelen cezalardan dolayı da kardeşinin bu cezaları ödemesi konusunda uyarılarda bulunduğunu ifade eden Özcan şunları söyledi:

  “Traktör benim üzerime değil, ama ben kullanıyorum. Malları paylaşınca biraderimin üzerinde fatura kesildiği için ruhsatı onun üzerine çıkarmıştık. Cezalar onun üzerine geliyor, traktör de benim olduğu için o da ödemem konusunda bana yükleniyor. Şuanda 248 TL’lik ceza makbuzu var elimde. Tamam, bunu yatıralım da her sene geldikten sonra biz mağdur duruma düşüyoruz. Yetkililerden buna bir el atmasını istiyoruz, bir traktör gerçekten boğaz köprüsünden geçer mi? Bunu yetkililere, oradaki kameraların başında yazan şahıslara sormak lazım.”

  Öte yandan, Özcan gelen cezalara tekrardan itiraz edeceğini ve bu yanlışlıkların düzeltilmesini istedi.