ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI YILBAŞI DOLAYISIYLA 500 BİN ADET FİDANI VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ DAĞITTI…

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yılbaşında ormanlardan kaçak ağaç kesimlerinin önüne geçmek maksadıyla başlattığı ücretsiz fidan dağıtım kampanyası büyük ilgi gördü. Toplam 500 bin adet fidanın ücretsiz dağıtıldığı yılbaşında vatandaşlar yeni yıla fidan dikerek girdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla her yıl olduğu gibi bu yılbaşı yaklaşırken de orman ve ağaç sevgisinin artırılması, yılbaşı çamı olarak kullanılan çam, göknar, ladin gibi ağaçların usulsüz bir şekilde ormanlardan temininin önüne geçilmesi maksadıyla orman teşkilatı tarafından Türkiye’nin her yerinde ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

500 Bin Adet Fidan Ücretsiz Dağıtıldı

“Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliklere ise vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kampanya çerçevesinde ülke genelinde 500 bin adet fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Böylece vatandaşlar yeni yıla fidan dikerek girmiş oldu.

Kaçak Kesimler İçin Gerekli Tedbirler Alındı

Özellikle her yılbaşında, yılbaşı çamı olarak kullanılacak ağaçların ormanlardan usulsüz olarak temin edileceğine yönelik ihbarlar aldıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Böyle usulsüz kesimleri engellemek maksadıyla orman teşkilatımız yılbaşı öncesi gerekli tedbirleri aldı. Alınan bu tedbirler neticesinde ülke genelinde önemli bir kaçak kesim olayıyla karşılaşılmadı” dedi.

Fidan Dağıtımına Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi

Kaçak kesim için alınan tedbirlerin yanında vatandaşlara ücretsiz fidan da dağıttıklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Her yıl yaptığımız bu uygulamaya vatandaşlarımız bu yıl da büyük ilgi gösterdi. Dağıttığımız fidanlar ile vatandaşlarımız yeni yıla fidan dikerek girmiş oldu. Ağaç ve orman sevgisinin artırılması hususunda bu uygulamamızın başarıya ulaştığını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.