rnAfyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Quality Line Yönetim ve Eğitim Danışmanlığı işbirliğinde Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası semineri düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Quality Line Yönetim ve Eğitim Danışmanlığı işbirliğinde Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası semineri düzenlendi.

 

Seminerde ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muammer Türker ve Ahmet Yılmaz Kasap bulundu. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Muammer Türker konuşmalarında  “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli üyeleri, sizleri şahsım ve Odamız adına saygıyla selamlıyorum. Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası Seminerine hepiniz hoş geldiniz. Türkiye'nin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olan ilimizde, firmalarımızın kurumsal bir yapıya kavuşarak başarılarını sürekli arttırmalarına destek olabilmek için bu gibi eğitim ve seminerler çok önemlidir. Ülkemizdeki şirketler incelendiğinde büyük bir bölümünün aile şirketi olarak kurulduğu görülmektedir. Dünyada ise şirketlerin ortalama %95’nin aile şirketi olduğu bilinmektedir. Görüldüğü üzere ekonomimizde aile şirketleri büyük bir önem arz etmektedir. İşletmelere insanlar gibi yaşayan yapılardır. Fakat ne yazık ki bu işletmelerin yaşam süreleri oldukça kısa olmaktadır. Bunun en önemli sebebi aile şirketlerinde yaşanan kurumsallaşma sendromudur. Sonuç olarak; işletmelerin gelişmesi, sürekliliğinin ve nesillere devrinin sağlanabilmesi için, kurumsallaşması zorunludur. Bizler de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak şirketlerimizin kurumsallaşarak ekonomik anlamda daha güçlü olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. Ve sözü konuşmacı Erol Dinçkal’a bıraktı.

 

Erol Dinçkal, Aile Şirketlerinin Temel Özellikleri, Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim, Aile Anayasası, Aile Anayasası Temel İçeriği konuları hakkında sunum gerçekleştirdi.