SANDIKLI TANITIM PLATFORMU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Sandıklı'nın tanıtımı için el ele, gönül gönüle parolası ile kurulan Sandıklı Tanıtım Platformu ilçe protokolü ile yapılan büyük katılımlı toplantısını Sandıklı Thermal Park Otel'de gerçekleştirmiş, Sandıklı halkına turizm bilincinin kazandırılması bu bağlamda turizmin çeşitlendirilmesi turizm ekonomisinin canlandırılması ve ilçemizde turizm sektöründeki sorunların giderilmesi adına düzenli olarak yapılacak etkinlikler ve eğitimler planlanmış, İlçe Kaymakamımız Köksal Şakalar ve Belediye Başkanımız Mustafa Çöl başta olmak üzere Sandıklımızın önde gelenleri bu konuda ellerini taşın altına sokarak gereken destekleri vereceklerini belirtmişlerdi.

 

Salı gününden itibaren saha çalışmalarını başlatan Sandıklı Tanıtım Platformu konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptılar.

 

Açıklamada; "Sandıklı tanıtım platformu, salı günü itibarıyla turizm çeşitliliğinin beş ana dalından biri olan kültür turizmini canlandırmak amacıyla inceleme gezilerine başladı. Kaplıca ve Kibele bölgesi, frig sunakları, Koçhisarda tarihi yazılar ve tapınaklar, Alagöz, Emirhisar, Kırkada tümülüs ve çeşmeler, kaplıca müzesi, tapınak kalıntıları ve daha pek çok yöremize ait tarihi eser ve yer platform üyelerimiz tarafından farklı bakış açılarıyla incelendi.

 

Platform üyemiz olan araştırmacı yazarların konuyla ilgili yaptığı çalışmalar, yerinde kendilerinden dinlenip, 2000 yıllık tarihe ışık tutan ve hayranlık uyandıran belgeler ve bilgiler paylaşıldı. Muhteşem bir tarihi zenginliğe sahip olan Sandıklı İlçemizde bulunan bu tarihi varlıkların en iyi şekilde korunması, değerlendirilmesi ve ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin çok daha kolay ulaşabilmesi için, yeni açılacak bir açık hava müzesinde sergilenmesi amacıyla toparlanmaya başlanmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. Bu bağlamda en kısa zamanda çalışmalara başlanacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkür eder, başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.A