AK PARTİ AFYONKRAHİAR MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZKAYA TAŞERON’A KADRO MÜJDESİ VEREN DÜZENLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya taşeron işçilerimize kadro müjdesini veren düzenlemenin detaylarını değerlendirdi.

Milletvekili Ali Özkaya yaptığı açıklamada;

 

“Sn. Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında açıkladığı taşeron işçilerimize kadro müjdesi Hükümetimizin uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığı bir husustu.

 

Açıkladığımız düzenleme ile, kamuda istihdam edilen 450 bin çalışanımızın tamamını doğrudan kadroya alıyoruz. Hiçbir şart olmadan mevcutta işçi kardeşlerimiz hangi işi yapıyorsa o işi yapmaya, aynı sendikalarda, sözleşmeye tabii olarak kadrolu işçi olarak devam edecekler.

 

İkinci düzenlememizi de mahalli idareler ve il özel idarelerle gerçekleştirdik. Belediye teşekküllerinde çalışan taşeron kardeşlerimizi, şirketi aradan çıkartıyoruz. İl özel idaredeki taşeronları da aradan çıkarıyoruz. Direkt daimi elemanı olarak kardeşlerimiz çalışmaya devam edecekler.

 

Üçüncü düzenlememiz geçici veya mevsimlik işçilerle ilgili. Buradaki talep çalışma sürelerinin uzatılmasıyla ilgili bize iletilmişti. 4 ay daha uzatılmasını ön görüyoruz.

 

Bütün taşeron firmaları devreden çıkartıyoruz, tamamı BİT'in (Belediye İktisadi Teşekkülü) işçisi elemanı olacaklar.

 

Dördüncü düzenlememiz de yine çok büyük bir alan. 4C'de çalışan kardeşlerimiz bundan böyle  4B'li olarak çalışma hayatlarına devam edecekler.

 

Düzenleme ile hedefimiz taşeron çalışmayı kamunun gündeminden kaldırmak olduğu için 'asıl iş - yardımcı iş' ayrımı yapmadık.

 

Ayrıca, askerde olanlar, doğum izninde olan veya hastalık nedeniyle rapor sebebiyle taşeronda çalışıp şu anda askıda olanlar olabilir, bu kardeşlerimizi de düzenlemede göz önüne aldık. Sözleşmesi askıda olanların da döndükten sonra kadrolu şekilde çalışmaları sağlanacak.

İşçilerimizin bundan önce hangi sendikadaya üyelikleri varsa düzenleme sonrasında da sendikalarına devam etme imkanları var. Böylelikle Toplu sözleşme kazanımlarının devamını arzuladık.

 

AK Partiyi diğer partilerinden ayıran verdiği bütün sözleri tutan bir parti oluşudur.Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatları ve hükümetimizin yoğun çalışmaları sonrasında getirilen bu düzenlemenin çalışanlarımıza, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.