24 Kasım Öğretmenler günüyle dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, eğitimin AK Parti’nin en öncelikli alan olduğunu söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin yaklaşık 5’te 1’inin tek başına Milli Eğitim’e ayrıldığını ifade eden Öğretmen Milletvekili Özkal, eğitime yapılan yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapıldığını söyledi.

 

Kendisi de öğretmen olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, görevde ve emekli tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. “Görevi başında şehit edilen tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve minnetle anıyorum” diyen Milletvekili Hatice Özkal, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hatırlattı. Müslümanlar için öğrenmenin ve öğretmenin önemine de değinen Milletvekili Özkal, “Öğretmen bir bilgiyi öğretmeyi kendine meslek edinmiş kişidir. İnsanlığın ilk öğretmenleri Peygamberlerdir. Allah'tan aldığı bilgileri insanlara öğretmişlerdir. Ailedeki ilk öğretmenler de annelerdir, babalardır. Hepimiz peygamber, anne ve babadan sonra okullardaki öğretmenlerle tanışırız. ‘Peygamber değil peygamber gibi, Ana değil ana gibi, Baba değil baba gibi, Can içinde can gibidir.’ öğretmenler. Öğretmenlik bu silsileden dolayı kutsaldır. Zaten ilk emri; ‘oku’ olan bir dinin müntesipleri olarak bizim için öğrenmek ve öğretmek hayati bir önem taşır. Bedir Savaşı'nda esir düşen müşrikleri 10 çocuğa okuma-yazma öğretmek karşılığında serbest bırakan Peygamberimiz Hz. Muhammed'den, okuma-yazma öğretmenin, özgürlüğün bedeli kadar değerli olduğunu öğreniyoruz. Yine ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.’ ifadesi de bu düşünceyi pekiştirmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Mezun öğrencileriyle karşılaştığında ve onların başarılarını duyduğunda yaşadığı mutluluğu dile getiren Milletvekili Hatice Özkal, 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde öğretmen sayısının iki katının üstüne çıktığını söyledi. Milli Eğitimde AK Parti’nin her zaman en önem verdiği konuların başında geldiğini kaydeden Milletvekili Hatice Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Öğrenci olarak, öğretmen olarak, veli olarak, okul aile birliğinde yönetici olarak, il genel meclisinde, milli eğitim komisyonunda çalışmış biri olarak eğitimle ilgili çok farklı birimlerde görev yapmış öğretmen kökenli bir milletvekili olarak diyorum ki; severek ve inanarak yaptığınız zaman çok zevkli bir meslektir öğretmenlik. Öğretmenlerimle birlikte öğretmenlik yaparken, öğrencilerimden bazılarıyla birlikte il genel meclisinde çalışırken, seçim çalışmalarında çaldığım kapılardan ‘Aa Hocam’ diye karşılayan eski öğrencilerimle görüşürken aldığım hazzın tarifi mümkün değil… Zira Sokrates’in de ifade ettiği gibi ‘Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür, fakat öğretmenin eserine değer biçilemez.’ 28 Şubat sürecinde başörtülü olmam sebebiyle bu ulvi mesleği 8 yıl icra ettikten sonra istemeyerek bırakmak zorunda kalan bir öğretmen olarak diyorum ki; 2002’den bu yana iki katına çıkmış eğitim ordumuzla, bugün her şeyiyle eskisinden daha iyi, yarın ise bugünden çok daha iyi olacaktır. Türkiye’nin yeniden lider ülke olmasını bugünün gençleri sağlayacak. Bu yüzden geleceğe yani eğitime ne yapsak azdır düşüncesiyle; 2018 bütçesinin yüzde 18’ini, tek başına Milli Eğitime ayırdık.”