Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 10 Kasım Atatürk'ün Ebediyete İntikali'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Köksal, Atatürk'ün bir dünya lideri olduğunu Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO'nun da tescil ettiğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

DÜNYA MİLLETLERİ ATATÜRK’ÜN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLMİŞTİR

 

Köksal, "Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti'nin en buhranlı zamanlarında 'Ben varım' diyerek büyük bir sorumluluk almış, halkımıza önder olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası, düşmanlarının bile takdirini kazanmış, dünya milletleri Atatürk'ün önünde saygıyla eğilmiştir" dedi.

 

EŞİ OLMAYAN BİR DEVLET ADAMI

 

Köksal, Atatürk'ün tüm mazlum milletlerin umudu olduğunu hatırlattığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

"Sayın Milletvekilimiz Mustafa Balbay, Savaşın ve Barışın Kahramanı Dünya Lideri Atatürk isimli kitabında çok önemli tespitlere yer vermiştir. Balbay, Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO'nun Atatürk'ün 100'üncü doğum yılı olan 1981'i Atatürk Yılı ilan ettiğini belirttikten sonra, o kararın altında yazan şu yazıyı paylaşmıştır: Atatürk, uluslararası anlayış; işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı yapmayan, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu. UNESCO, bu tanımı, başka hiçbir lider için yapmamıştır."

 

ATATÜRK HEP HAKLI ÇIKTI

 

Milletvekili Köksal, "Türkiye'deki bazı kesimler, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nden sonra Atatürk'ü ve laiklik ilkesini adeta keşfettiler. Oysa bizler biliyoruz ki Atatürk, yaşadığı devrin çok ötesinde bir kişiydi. Atatürk, Türkiye için önerdiği tüm fikirlerinde haklı çıkmıştır" şeklinde konuştu.