Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı basında çıkan haberlerle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı basında çıkan “Atso’nun Çocuklara Yaptığı Yardımın Fotoğraflanması Tepki Çekti”, ” Fotoğraflanan yardım etik mi, başkan efendi?” başlıkları altında yayına alınan  haberlerle ilgili basın açıklamanda bulundu.

“Memlekete yeni Gazeteciler ve STK Başkanları gelmiş diyerek açıklamama başlamak istiyorum. Dün bazı yazılı basın organlarında ve internet sitelerinde “Atso’nun Çocuklara Yaptığı Yardımın Fotoğraflanması Tepki Çekti”, ” Fotoğraflanan yardım etik mi, başkan efendi?” başlıkları altında bir haber yayımlandı. ATSO nun şehit ve gazi çocuklarına mont ve bot hediye ettiğiyle ilgili bir haberimiz derneğimizin resmi internet sitesinde dernek başkanı olarak tarafımdan 07-11-2017 tarihinde yayımlandı. Bunun üzerine bazı ilimizdeki gazeteciler ve STK temsilcileri açıklama yapmış. Yapılan yardımların resimlenmemesi, resimlerin yüzlerinin açık olması vs. etik değil diye. Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki o fotoğrafları yayınlanan tüm şehit ve gazi aileleri fotoğrafları bilgisi ve rızası ile çektirdiler ve sitede yayımlandığından hepsinin haberi var rızalı bir şekilde resimler siteye konuldu.

 

Gelelim işin asıl can alıcı kısmına gazetecilik yaptığını ve STK temsilciliğini yaptığını sanan beyefendiler biraz dikkatli olsalardı göreceklerdi.Sitede yayınladığım haber 16 Kasım 2016 tarihinde yayınladığım haber ile aynı,yazı aynı,resimler aynı http://www.afyonsehitgazi.com/atso-sehit-ve-gazi-cocuklarina-mont-ve-bot-hediye-etti-- ve geçen sene bu haber 562 kez okunmuş yerel gazeteler de de yayımlandı.ATSO her yıl bu faaliyeti düzenli olarak yapıyor ve bizler de haber metninde belirtildiği üzere ”Önemli Olan Mont Bot Değil Önemli Olan Hatırlanmak” diyerek teşekkür ediyoruz. Neden geçen yıl aynı başlık ve resimler ile yayımlanan haber tepkilere neden olmadı da bu yılki haber tepkilere neden oldu? 16 Kasım 2016 tarihinden sonra MEMLEKETE YENİ GAZETECİLER VE STK BAŞKANLARI MI GELMİŞ…. Acaba ATSO ile bir sorunu olan varsa bu sorunu bizlerin üzerinden giderme girişimini hiç etik bulmuyoruz. Kaldı ki bu teşekkürü yaparken hiçbir şekilde ATSO yönetiminin haberi olmadı Yönetim Kurulu üyelerinin hiç biri ile görüşmedik.

 

Bu haberlerin yapılmasında aklımıza değişik sebepler geliyor. Bu tür haberler birileri tarafından bilinçli olarak yapılıyor. Bizim Dinar Kaymakamına gösterdiğimiz tepkiden sonra başladı eleştiriler. Zamanlama dikkat çekici. Dinar Kaymakamına gösterdiğimiz tepkiden dolayı yine aynı kaynak tarafından bir köşe yazısı yazıldı hakkımızda ve ertesi gün yazı siteden kaldırıldı. Bu kişiler acaba birilerine yaranmak mı istiyor? Yoksa bir yerlerden talimat mı alıyor? O yazıya cevap dahi vermedim çünkü yazıya bakarım yazımı diye birde yazana bakarım …. Ama yazılan yazılar içinde “Başkan Efendi” gibi kelimelerin olması direk şahsımla ilgili olduğundan tepki gösterme gereği duydum. Bu “Başkan Efendi” diye yazı yazan bey efendiyi tanımam hiç yüz yüze oturup sohbetimiz olmadı belki bir toplantıda karşılaşmışızdır ama tanışıklığım kendisi ile yok sadece bir kez telefonda görüştüm kendisi numaramı bulmuş aradı Dinar Kaymakamı ile olan konun ne olduğunu sordu bende kendisine olayı olduğu gibi anlattım.

 

Benim hakkımda “Efendi” diye yazı yazan beyfendiye kendimi tanıtmak isterim. “Ben Malül Gazi İsmail Kumartaşlı 11 Temmuz 2004 tarihinde Şırnakta mayın patlaması sonucu ağır yarandım.Gazi olarak TSK dan emekliye ayrıldım.Durumdan vazife çıkartarak vatana olan görevin bitmediğini düşünerek Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesinde görev aldım yaklaşık 9 yıldır bu dernekte Şehit Aileleri ve Gazilerin hizmetinde koşuyor.Haklarını savunuyorum.Ben gece sabaha kadar nöbet tutuyorum hiç istirhat etmeden çocuklarımı yüzünü görmeden derneğe gelip elimden geldiğince derneği ayakta tutmaya hizmet etmeye çalışıyorum.Bu hizmeti yaparken de hiçbir kimsenin yapmadığını yaparak kendimden feragat ederek,çocuklarımı ihmal ederek ,fahri olarak ,gönüllü olarak maddi bir beklenti beklemeden,hatta çoğu zaman kedi aracımı kullanarak cebimden katarak bu derneği ayakta tutuyorum.Kimseye de el avuç açmıyorum.

 

Bu tür yazıları yazmakla akılları sıra beni terbiye edeceklerini sanan kişilere buradan seslenmek istiyorum ben Caminin Yapıldığını da Bilirim Çivinin Çakıldığını da bilirim. Hiç kimse beni terbiye etmeye kalkmasın 9 yılda bu derneği Türkiyenin en iyi çalışan hizmet eden STK sı konumuna getirdim. Bu hizmetler Genel Kurmay Başkanlığı Kara kuvvetleri Komutanlığı ve toplumun tüm kesimleri tarafından da takip edilmekte ve takdir edilmektedir. 9 yıldır hiçbir şekilde hiçbir ihaleye girme teşebbüsüm olmadı bır yerleri hortumlamak gibi bir suçum olmadı. Benim Abdestim Bütün Namazımdan Şüphem yok. Korkacağım çekineceğim bir kimse de yok çekineceğim kimsede yok.

 

Bu çıkan yıpratıcı yazıları 2 gün önce Ankaradaki savunmasız gazilere yapılan saldırı ile aynı olay olarak algılıyorum. Ha tekme tokat gaziye saldırmışsın ha çeşitli yazılar be basın organları ile saldırmışsın fark yok. Unutulmasınki İsmail Kumartaşlı 3713 sayılı kanun kapsamında bir Terör Gazisidir. Anayasanın 10 nun cu maddesince de Pozitif Ayrımcılığı bulunmaktadır.

 

Bu yazıdan sonra hiçbir şekilde polemiğe girmeyeceğimi yazılan yazılara cevap vermeyeceğimi belirtir yaşanan olayları kamuoyunun takdirine bırakırım. “ dedi.