Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz Zaferinin 95. Yıl dönümü kapsamında AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret ederek, kentte 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 5 müjde daha verdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

AK Parti İl Başkanlığındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Bakan Eroğlu, 2007 yılından beri iki dini iki resmi bayramda olmak üzere bugüne kadar 175 müjde verdi. Verilen 175 müjdenin 122’si tamamlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar’a verilen yeni 5 müjde şunlar:

“İlk müjde Dazkırı Çiftlik Barajı oldu. İnşaat ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirildi. 18 Milyon TL’ye mal edilecek tesis ile Dazkırı’da 1. 380 dekar zirai araziye sulama suyu temin edilecek. Çiftlik Barajı 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. İkinci müjde Sandıklı Ekinhisar Göleti Sulaması oldu. İhalesi Ekim ayında yapılacak sulama tesisiyle ilçedeki 1.290 dekar zirai araziye su temin edilecek. 7.5 milyon TL’ye mal edilecek sulama tesisinin 2019 yılı sulama mevsiminde tamamlanması planlanıyor. Üçüncü müjde Çobanlar Taşkın Koruma Tesisi oldu. İhalesi bu yıl yapılacak olan taşkın koruma tesisi Çobanlar ilçe merkezindeki sel felaketlerinden korunacak. 5.5 milyon TL’ye mal edilecek tesis 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Dördüncü müjde 26 Ağustos Tabiat Parkı içerisine Yöresel Ürün Satış Birimleri kurulması oldu. Parkın içerisine inşa edilecek tesisin ihalesi 19 Eylül’de gerçekleştirilecek. Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal edilecek tesisle Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri ziyaretçilerin satışına sunulacak. Böylece hem ziyaretçi sayısı artacak hem de şehrin tanıtımı sağlanacak. 2018 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Son müjde ise, Dinar Haydarlı Çok Programlı Anadolu Lisesi oldu.  Haydarlı Beldesine inşa edilecek okul, 12 dersliğe sahip olacak. 5.5 milyon TL’ye mal edilecek okulun inşaatı bu yıl içerisinde başlayacak. 2018-2019 öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.”