Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı ve Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM)İl temsilcisi Ömer ELÇİ, 13 Şubat Dünya Radyo Günü ...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı ve Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM)İl temsilcisi Ömer ELÇİ, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Elçi, açıklamasında “1993’ten beri devlet desteği olmadan yaşamını sürdüren radyolara tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de destek verilmesi, önünün açılması, işlerinin kolaylaştırılmasının sağlanmasını gerektiğini” söyledi.

Elçi “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Birleşmiş Milletler Radyosu’nun kuruluş günü olan 13 Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan etmiştir. Radyolar geniş kitlelere ulaşan en büyük iletişim aracı olma özelliğini taşımaktadır. Radyo sestir. Radyo yalındır radyolar herkese ve herkesime sesini duyurmak şansı verecek kadar da demokratiktir. Radyo, hızlı ve anında haberin yanında dinleyicisinin sorununu ve yalnızlığını paylaşan bir dosttur.

Elçi radyolar “RTÜK sorunları (yeniden ihale gibi )ve telif ücretleri altında ezilmektedir. Gazeteler resmi ilan payı alıyor. Radyolar ise bu imkândan mahrumdur. Bir radyo 4 ayrı kuruma telif hakkı ödüyor. Aldığı reklamlardan RTÜK payı ödüyor, KDV’si Kurumlar vergisi, Stopajı var. Personel ücreti, cihazların bakım onarımı ve benzeri giderleri karşılaması günümüzde çok zor. Bu ortamda İlimizdeki 8 radyo ayakta kalmaya çalışıyor. En kısa zamanda telif haklarının tek çatı altına toplanıp, radyoların gelirine göre yeniden düzenlenmesi lazım, radyoların resmi ilanlardan pay almaları sağlanmalıdır,ayrıda yerel yönetimlerinde radyolara ilan desteği vermesi elektrik ücret indirimi sağlanması gerekmektedir. Bu vesileyle eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim aracı radyolarımızın ve değerli radyo yayıncısı dostlarımızın bu gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim. Devlet desteği olmadan 1993 yılından beri hayatlarını idame ettiren bütün radyocuların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devletten yeterli desteği görmesini dilerim” dedi.