Mobil üzerinden tramer sorgulama işlemini yapabileceğiniz gibi online olarak hasar kaydı sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak çok basit. Nasıl yapacağınızın ayrıntıları haberimizde.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Dijital hizmetlerin her geçen gün kapsamının genişlemesiyle birlikte vatandaş, pek çok alanda işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de 2. el araç alım-satım piyasasında vatandaşların karşı karşıya kaldıkları sorunlara yönelik olarak yeni online hizmetler kamu kurumları tarafından daha güvenli araç ticaretleri ve karşılaşılan sorunların modern bir yapıda çözüme kavuşturulabilmesi amacı ile açılmaya devam ediyor. Bu kapsamda sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan online hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar internet üzerinden son derece pratik bir şekilde araç hasar bilgisine ulaşabiliyor. Özellikle de başta 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde karşılaşılan en popüler sorunlar arasında yer alan çalıntı araç ve hatalı/eksik bilgili hasar bilgisi gibi durumlara karşı bu online hizmetler hem tüketicinin hem de satıcının güvenliğini sağlayarak, çok daha güvenli araç ticaretleri oluşturuyor.

 

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 

 

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

 

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

 

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasından erişim sağlanabilen online hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte vatandaşlar, alacakları aracın hasar kaydını resmi sistemde yer alan ayrıntılarıyla birlikte öğrenebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ise çalıntı araç durumlarına karşı vatandaşların internet üzerinden son derece kolay ve pratik bir şekilde aracın çalıntı olup, olmadığını öğrenebilmesine yardımcı olacak online araç sorgulama hizmetini e-devlet sistemi üzerinden sunuyor. Vatandaşlar her iki online hizmet uygulaması ile birlikte alacakları aracın tüm yasal bilgilerine ayrıntılı bir şekilde öğrenerek, güvenli araç ticareti gerçekleştirebiliyor. Özellikle de aracın hasar bilgisinin hatalı veya eksik verilmesi, vatandaşların maddi yönden karşı karşıya kalabilecekleri sorunların yanı sıra aracın güvenli olmaması nedeni ile hayati risk taşıyan kazalar ile de karşı karşıya kalabilmesine yol açabilir.

 

Bu nedenle de vatandaşların alacakları her araç öncesinde dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin online araç hasar kaydı sorgulama hizmetinden yararlanması gerekiyor. Günümüzün modern teknolojisi ile birlikte internetin artık yaşamın her alanında kendisine yer bulması sayesinde bulunulan her yerden internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi web sayfasında bulunan ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ ekranındaki online araç hasar kaydı sorgulama hizmetinden yararlanabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasına sbm.org.tr/ adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini 3 farklı yöntem ile yapabiliyor.

 

Bu kapsamda vatandaşlar, dijital platform üzerinde SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar kaydı sorgulama işlemini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından vatandaşlara, aracın hasar bilgisini mobil olarak da öğrenebilme imkanı sunacak tramer sorgulama hizmeti de sunuluyor.