Her çalışma alanında güvenilir bir şekilde işlem yapılabilmesi için yerine getirilmesi gereken bazı şartlar vardır. Riskin az olduğu alanlarda kullanılan güvenlik önlemleri ile yüksek riskli çalışma ortamlarında kullanılanlar aynı olmayabilir. İnşaat gibi zorlu ve tehlikeli iş alanlarında her bir parça ayrı bir öneme sahiptir. İskele gibi sıklıkla kullanılan inşaat malzemeler için güvenlik daima ön planda tutulmalıdır.
Güvenlikli iskele başta inşaat yapımı olmak üzere, çeşitli bakım ve onarım işlemlerinde ihtiyaç duyulan yardımcı malzemelerden biridir. Güvenlikli iskeleyi oluşturan belli başlı temeller vardır. Bunlar sağlanmadığında etkin bir koruma ve güvenlik elde edilmeyebilir. Genel olarak, her güvenlikli iskelede pano, yatay korkuluklar, çapraz bağlantılar ve güvenlikli platformlar yer alır.
Avrupa standartları baz alınarak oluşturan güvenlikli iskeleler birden farklı şekilde kullanıma sunulabilir. Özellikle tiplerine ve kullanım alanlarına göre güvenlikli iskeleler farklı türlere ev sahipliği yapar. İnşaat sektöründe geniş yer kaplayan güvenlikli iskele türlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Güvenlikli H Tipi İskele
Dış cepheler yüksek ve tehlikeli inşaat alanlarının başında yer alır. Bu alana en uygun desteği sunan iskele türlerinin başında H tipi iskeleler vardır. H tipi iskeleler kurarak tüm dış cephe çalışmalarında etkin ve güvenlikli bir kullanım sağlanabilir. H tipi iskele türü çoğunlukla gemi inşaatı gibi ağır işlemlerde sıklıkla kullanılır.
Cup-Lock İskele Sistemleri
Cup lock iskele türü taşımaya uygun bir yapı ile karşınıza çıkar. Bu nedenle, döşeme ve kriş kalıbı gibi alanlarda geniş bir yer kaplar. Cup lock iskele modeli ile ideal ağırlık dengesi belirlenir ve emniyetli bir kullanım elde edilir.
Modüler İskeleler
Modüler iskelenin en önemli özelliği iç ve dış mekâna uyum sağlıyor olmasıdır. Bu nedenle montaj ve bakım işlemlerinde modüler iskele kullanılabilir. Aynı zamanda modüler iskele ile iş verimliliği bir kat daha artar.
Masa Tipi İskele
Masa tipi iskele sistemi çoğunlukla sanayi ve santral gibi zorlu alanlarda kullanılmak için tasarlanır. Yüksek alanlara uyum sağlayan masa iskele türü en zorlu şartlara ve ağırlığa uyum sağlayacak düzeydedir.
Kovanlı İskele
Masa tipi iskele ile benzerlik gösteren bu türle sanayi, köprü, viyadük gibi çalışmalarda kullanım sağlanabilir. Yüksek ve ağır alanlarda işlem yapabilen kovanlı iskele ile aynı zamanda taşıma işlemi de gerçekleştirilebilir.
Hayat İskele olarak güvenlikli kiralık iskele sistemlerini müşteriyle buluşturuyoruz. Güvenlikli kiralık iskele sistemleri, iskele kurulum ve iskele söküm gibi ihtiyaçlara yönelik hızlı ve güvenilir çözümler sunuyoruz.
https://www.hayatiskele.com/