Afyonkarahisar’da faaliyet vermeye başlayan ve yatak kapasitesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük oteli olma özelliğine sahip olan Güral Afyon Wellness – Convention, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren birlik ve oda başkanlarını ağırladı. Türkiye’nin en büyük termal oteli olma özelliğine sahip olacağı belirtilen Güral Afyon Wellness and Convetion Genel Müdürü Serdar Tütüncü, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren oda ve birlik başkanlarına yönelik olarak düzenlenen kokteyl’de otelin yapısı ve hizmet anlayışına yönelik bilgiler verdi. “TÜRKİYE TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”
Mayıs ayında hizmete açılacağı belirten Genel Müdür Serdar Tütüncü, Güral Afyon Wellness and Convetion’ın 72 bin m2 kapalı alanı olan, 42 bin m2’ye kurulan konaklama kapasitesi içerisinde ikisi kral dairesi olmak üzere 82 daire ile toplam 433 anahtardan oluşan ve bin 200 kişi kapasiteye sahip bir termal otel olarak hizmet vereceğini söyledi. Güral Afyon Wellness and Convetion’ın, termal özelliğinin yanı sıra yatak kapasitesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük oteli olma özelliğine sahip olacağını belirten Tütüncü; “Aynı anda binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip, 9 bin 500 m2’lik SPA merkezi bulunan, bir tanesi bin 500 kişi kapasiteli olmak üzere toplam 13 toplantı salonu ve 2 bin 200 m2’ye yayılan eğlence ve sosyal alanlarıyla Türkiye turizminin parlayan yıldızı olacağını söyledi. “AFYOKARAHİSAR, 20 YILDA BÜYÜK GELİŞME GÖSTERDİ”
Güral Afyon Wellness and Convetion Genel Müdürü Serdar Tütüncü, Afyonkarahisar’ın 20 yılda ciddi bir sıçrama yaptığını söyledi. Tütüncü; “Deniz, kum, güneş turizminde Antalya ne olduysa, Afyonkarahisar’da sağlık turizminde artık o noktaya geleceğine olan inancım tam. Çünkü Afyonkarahisar’da sadece otel yatırımları yapılmıyor. Sosyal altyapı çalışmaları da bu anlamda çok ciddi boyutta. Spor Kompleksi, kanal projesi, yeni yapılan alışveriş merkezleri, Afyonkarahisar’ı yaşanabilir iller sıralamasında kısa zamanda ilk 20 il arasına sokacaktır. Ben 20 yıl önce Afyonkarahisar’a geldim. Afyonkarahisar’da 5 yıldızlı otel sayısı sadece bir taneydi. Merhum İsmet Oruç ile Mehmet Oruç’un başlattığı bu hareket ile 20 yılda 5 yıldızlı yatak kapasitesine baktığımızda Türkiye’de 7. sıraya yükseldi. Afyonkarahisar’ın önünde Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla illeri yer alıyor. Afyonkarahisar’ın 20 yılda 5 yıldızlı otel yatak kapasitesi ile nereden nereye geldiğinin en güzel özeti bu diye düşünüyorum.”dedi. “KAPASİTESİYLE AFYONKARAHİSAR ÖNEMLİ BİR YERDE”
Düzenlenen gecede Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise yaptığı konuşmasına, Güral Ailesi’ne ve Genel Müdür Serdar Tütüncü’ye, Ticaret ve Sanayi Odası’na gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek başladı. Serteser; “Bilindiği üzere Kütahya’da termal kaynakları olan bir bölge ancak Nafi Güral çok zeki bir insan ve bu oteli yapmak için de çok düşünmüştür. Ben kendisinin bu yatırımı yaparken yanlış bir tercih yaptığını düşünmüyorum. Kendisinin otel yapmak için Afyonkarahisar’ı tercih etmesinin bir sebebi mutlaka var. Bu noktada hep dilimizde olan ‘Afyonkarahisar, dünyanın termal başkenti’ diye, hakikaten öyle ve bunun ispatı da verilen rakamlar ile ortadadır. Afyonkarahisar termal yatak kapasitesi bakımından Türkiye geneline bakıldığında birinci sırada yer almaktadır. 5 yıldızlı yatak kapasitesi bakımından da 6. sıraya yükseldik. 5 yıldızlı otel sayısında da 8. sıradayız. Bu çok önemli rakamlar çünkü, termalde başkentiz birinci olmamız çok garip değil ama, 5 yıldızlı otel ve yatak kapasitesi ve sayısında Türkiye’de 6. ve 8. olmak çok önemli bir nokta. Çünkü bu illerin içerisinde Antalya ki, Avrupa’nın birinci sırasında İstanbul, İzmir, Ankara ve Muğla illeri var ki, bu yerimizin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.”dedi