AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Av.İbrahim Yurdunuseven, TBMM Genel kurulunda Afyonkarahisar’ımız ile ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Av.İbrahim Yurdunuseven, TBMM Genel kurulunda Afyonkarahisar’ımız ile ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Genel Kurul kürsüsünde “Termal Başkent AFYONKARAHİSAR” başlıklı bir konuşma yapan Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın Son 15 yılda Hükümetimizin destekleri, tüm vekillerimizin katkısı ve emeği ile bugün bir termal başkent haline geldiğini ifade etti.

 

“Afyonkarahisar Sağlık Turizmi alanında da Başkent olacak”

Afyonkarahisar’ımız bugün Türkiye’mizin bir Termal Başkenti haline geldiğini belirten Yurdunuseven,”Son yıllarda turizmin yıl boyunca yoğunluk kazanması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca, turizmi çeşitlendirme politikası uygulanmaktır. Turizm çeşitlerinden en önemlisi olan ‘’TERMAL TURİZM’’ faaliyetini yıl boyunca sürdürebilmektedir. Afyonkarahisar, Türkiye’de kaplıca ve ılıca yönünden sayılı iller arasındadır. Tarih boyunca sahip olduğu termal suları ile hem bir şifa hem de bir cazibe merkezi olmuştur. Friglerden beri aktif olarak kullanılan kaplıcaları günümüzde modern konaklama tesisleri ve bunların sahip olduğu gelişmiş kür merkezleri ile Türkiye’nin sağlık turizmi alanında da başkenti olacaktır” diye konuştu.

“Termal suların her damlası özenle kullanılıyor”

Yurdunuseven, “Bugün Afyonkarahisar termal suların hemen hemen her damlası özenle kullanılmaktadır. Termal sularımızın kalorisi yüksek olduğu için kullanım yelpazesi geniştir. Termal su hamamlardan beş yıldızlı otellere, sağlık ve şifa kaynağından, konutların ısıtılmasına, seracılığa elektrik üretimine kadar hayatın her alanında kullanılmaktadır” dedi.

 

 

Yurdunuseven konuşmasını şöyle tamamladı;

AFJET yani Afyon Jeotermal Elektrik Üretim Turizm ve Ticaret Anonim Şirketimiz ise bugün itibariyle, 2 milyon 184 bin metre konut, 148 bin 700 metre kare otel,210 bin metre kare Teknolojik Sera olmak üzere toplamda AFJET 2 milyon 542 bin 700 metre kare bunun karşılığı da 25 bin 427 konut kapalı alan ısıtması yapmaktadır.

Ayrıca 3 Megawatt/saat kapasiteli jeotermal elektrik üretim santrali de 1 yıldır faaliyettedir