Kocatepe Gazetesi'nin sahibi ve başyazarı Sezer Küçükkurt, Kocatepe Gazetesindeki "Baharda Başka bir Afyon" başlıklı yazısında, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın dernek ziyaretini kaleme aldı...

Gözden kaçırmayın

Afyonspor'un Direnişi: Moraller Yüksek, Düşme Potasından Uzaklaşma MücadelesiAfyonspor'un Direnişi: Moraller Yüksek, Düşme Potasından Uzaklaşma Mücadelesi

Kocatepe Gazetesi'nin sahibi ve başyazarı Sezer Küçükkurt, Kocatepe Gazetesindeki "Baharda Başka bir Afyon" başlıklı yazısında, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın dernek ziyaretini kaleme aldı...

İŞTE O YAZI:


Aklımın erdiği 16’ıncı, mesaisine eşlik imkanı bulduğum 10’uncu Afyonkarahisar Valisi: Sayın Gökmen Çiçek…

Yahya Gür Valimizin görev süresinden bu yana mesleğimiz gereğince Afyonkarahisar Valilerimizin hizmetlerine, çalışmalarına, performanslarına az-çok tanık olduk. Sayın Vali Gökmen Çiçek, özellikle belirtmek isteriz ki; şevk ve heyecan bakımından en aktif, enerji dolu, hizmet aşkıyla adeta yanıp tutuşan bir Vali…

Kişisel geçmişi, bulunduğu görevler, hem kendisi, hem de Afyonkarahisar için büyük avantaj oluşturuyor. Ankara’daki etkin çevrelerde yakın dostlukları var. Aylarca sürecek bürokratik işlemleri bir telefonla ya da bir selamla birkaç gün içerisinde sonuca ulaştırabilecek kapasitede kendileri.

AYAZİNİ’NDEN SONRA SIRADA EMRE GÖLÜ VAR

İşte Afyonkarahisar, bunun nimetlerini görmeye başladı. Birkaç gündür Ayazini bölgesinde yapılan çalışmaları aktarmaya çalışıyoruz sizlere.

Yapılanlar sadece Ayazini bölgesinden mi ibaret? Elbette ki hayır. Şöyle kısaca aklımıza gelenleri bir gözden geçirelim:

En az Ayazini kadar önem verilen bölgelerin başında İhsaniye ve Döğer bölgesi geliyor. Emre Gölü’ne büyük bir yatırım daha yapılıyor Afyonkarahisar Valiliği tarafından. Çok kısa sürede tamamlayıp hizmete açılması noktasında Vali Gökmen Çiçek ve ekibi büyük bir kararlılık içerisinde. Emre Gölü’nün bu ikinci projeyle turizmin yeni adresi olması hedefleniyor.

Baharda sıcak hava balonları aynı Kapadokya’daki gibi Döğer ve Frig Vadisi’nin diğer bölgelerinde gökyüzünü süsleyecek. Tekneler Emre Gölü’nde yüzecek.

İNŞAATLAR VE YATIRIMLAR PEŞİSIRA

İlimize yapılanlar kültür ve turizm alanından ibaret değil. Bakınız Yeni Emniyet Müdürlüğü binası bitti bitiyor. Emniyet Müdürü Sayın Ali Temiz ile Vali Sayın Gökmen Çiçek’in Ankara’daki sağlam ilişkileri, Ankara’da gördükleri ilgi ve itibar olmasa birkaç sene daha beklerdik herhalde “Emniyet binamız hizmete girecek” diye.

Yeni Müze inşaatı devam ediyor. Bu yapılanlar elbette Devlet’in hizmeti ama, siyasilerimizin, bürokratlarımızın sahiplenmesi bu derecede olmasa bu işler bugünkü seviyelerine biraz zor gelirdi.

Spor Kompleksinde yeni sahalar, 1000 kişilik yeni tribün yapılıyor, Spor Lisesi’nde yeni projeler gündemde. AKÜ ve AFSÜ ile işbirliği içerisinde sağlık, turizm ve kültür-sanat alanında nelerin yapılabileceğine kafa yoruluyor bu aralar. Toplantılar ardı ardına.

DEVLET-MİLLET ELELE ÇALIŞIYOR

Tüm bunlar yapılırken sadece siyasilerin, Devlet’in katkısı düşünülmüyor elbette. Vali Gökmen Çiçek her fırsatta özel sektör temsilcilerine ziyaretlerde bulunuyor. Hem üretim ve istihdamı teşvik ediyor, hem de Afyonkarahisarlılar’ın hayırsever duygularını harekete geçirmeye çalışıyor. Hayırsever hemşehrilerimizin katkıları ile hayata geçirilen/geçirilmesi gündemde olan çalışmaları ayrı bir yazı konusu yapalım inşaAllah.

Vali Gökmen Çiçek’in çabalarına halkın katkısı sadece “para gücü” ile mi oluyor? Hayır, “gönülden” katkıları görmezden gelmek olmaz. Mesela Ayazini’nde köy sakini bacılarımızın orada yapılan çalışmalara ellerinde çapalarla destek verdiklerini gözlerimizle gördük. Eğer yapılanlara inanç olmasa kim bu insanları böylesine hareketlendirebilir?

***

Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile de sıcak, samimi ilişkiler içerisinde Vali Gökmen Çiçek ve ekibi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İGM Başkanı Burhanettin Çoban ile her konuda dirsek temasındalar. Bunun yansımaları önümüzdeki günlerde Millet Hamamı, Gastronomi çalışmaları, şehir merkezindeki kültürel ve sanatsal çalışmalarındaki hareketliliklerle gözler önüne serilecek. Hele şu pandemi bir fırsat versin…

KADIN KÜLTÜR EVLERİNİ KADIN KOOPERATİFLERİ İZLİYOR
Vali Gökmen Çiçek’in talimatları ve muhterem eşleri Sümeyra Çiçek hanımın çabalarıyla tüm ilçelerde Kadın Kültür Evleri projeleri devam ediyor. Her ilçede hummalı bir çaba var bu konuda. Sırada Kadın Kooperatifleri var. Bu kooperatifler aracılığıyla kırsaldaki bacılarımızın ürünleri bir çok noktada birden satışa çıkacak, ekonomiye dönüşecek.

GELEN GİDEN BOŞ GEÇMİYOR
Ankara’dan hemen hemen her gün bir ziyaretçi geliyor Afyonkarahisar Valiliği’ne. Her gelen heybesinde bir şeylerle geliyor. Öyle olmasa da Vali Gökmen Çiçek Afyonkarahisar için bir şeylerin siparişini veriyor adeta. “Selam veren borçlu çıkıyor” derler ya. İşte öyle… Kendi sosyal sermayesini Afyonkarahisar için kullanıyor Vali Gökmen Çiçek.
Daha anlatacak çok şey var da, bugünlük bu kadar. Hepsinden öte, bahar mevsiminde Afyonkarahisar’ın özellikle Döğer ve Ayazini bölgeleri bambaşka bir çehreye bürünecek. Vali Gökmen Çiçek ve ekibinin bu eserleri Afyonkarahisar için yeni bir sayfa açılmasına neden olacak. Allah emeklerini yağlı etsin…

 

DENKTAŞ’A VEFA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu lideri, Devlet Kuran Türk büyüklerinden merhum Rauf Denktaş’ın vefat yıldönümüydü dün. Bir çok anma etkinliği gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Rauf Denktaş’a olan vefasını, İstasyon Meydanı’ndaki alt geçide “Rauf Denktaş Altgeçidi” ismini vererek göstermişti önceki Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde. Altgeçide isim aranırken Sayın Başkan Çoban bizlerden de isim önerisi istemiş, bizler de birkaç alternatif sunmuştuk kendilerine. Merhum Denktaş’ın ismi uygun görüldü kendileri tarafından. Üzerinde Denktaş’ın portresi de bulunan tabelalarla geçide bu büyük Türk devlet adamının ismi verilerek hatırası yaşatılmaya çalışıldı.

Ne yazık ki uzunca bir süredir Rauf Denktaş Altgeçidinin iki yönündeki tabelalardan birisi düşmüş vaziyette. Birkaç kez haber yaparak konuya dikkat çekmeye çalışsak da sonuca ulaşamadık. Belediye ekipleri hafta sonları trafik sakinken yollarda çalışmalar yapıyorlar. Bu tabelayı da programlarına alsalar da merhum Denktaş’ın vefat yıldönümünde bu eksiği giderseler. İyi olmaz mı?

 

UYSAL YERELDE EKSİK KALIYOR, AMA…

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Basın Yayın Derneğimizi ziyaret etti. Ziyaretle ilgili haberleri, Uysal’ın açıklamalarını haber sütunlarımızda okumuşsunuzdur.

Biz gözlemlerimizi aktaralım sizlere. Samimiyetiyle tebarüz eden bazı gazeteci ağabeylerimiz sohbet arasında “Sayın Genel Başkanım sizi Cumhurbaşkanı adayı olarak da görmek istiyoruz” dediğinde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal her zamanki mütevazi tavırları ile karşıladı bu talepleri. “Abi biz olduğumuz yerdeyiz. Böyle şeyler için çok erken” diye yanıt verdi basın mensubu ağabeyimize.

Sağ ve sol siyasi görüşün çekişme alanına dönüşen konularla ilgili tavır belirtmekten, bir bloğa ait cümleler kurmaktan özellikle kaçınıyor DP Genel Başkanı Gültekin Uysal. Siyasetin “orta noktasında”ki yerinden ödün ya da taviz vermek istemiyor bize göre. HDP zihniyetiyle uyuşmasını mümkün görmediğimiz Uysal’ın önümüzdeki dönemdeki rotasını “HDP ve beraberindekiler”in istikametinin belirleyeceğini düşünüyoruz.

Eğitimi, ailesinin siyasi geleneği ve genç yaşına rağmen büyük mesafe kat ettiği siyasi tecrübesiyle Türk siyasetindeki oluşumları, cepheleri, ittifakları, yeni hamleleri, niyetleri son derece iyi bir şekilde izliyor. Zihninde bir şeyler oluşmuş olsa da partisinin ve kendisini stratejisini şimdilik çok açık etme niyetinde değil.

Afyonkarahisar siyasetiyle ilgili olarak kendisinin eksik kaldığının farkında. Ama “Üzerimizdeki sorumluluklar oldukça fazla” diyerek bu kendi eksiklikleri izah eden DP Lideri Gültekin Uysal, yerel siyasetteki muhalefet ihtiyacını CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın karşıladığını kabul ediyor.

Biz yine önceki görüşümüzdeyiz. Önümüzdeki dönemde Demokrat Parti ve Gültekin Uysal ismi “denge” noktasında önem arzedecektir. İzlemeye devam.