Gültekin Uysal’ın paylaştığı Süleyman Demirel’in o sözleri paylaşım rekorları kırıyor... Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ABD Başkanı Joe Biden’e soykırım kararı ile ilgili yanıt verilmeyişini eleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Gültekin Uysal’ın paylaştığı Süleyman Demirel’in o sözleri paylaşım rekorları kırıyor...

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, ABD Başkanı Joe Biden’e soykırım kararı ile ilgili yanıt verilmeyişini eleştirdi.


Genel Başkan Uysal, yaptığı yazılı açıklamada ülkeyi yönetenlerin şahsi zafiyetleri dolayısıyla gereken cevabı veremediğine işaret ederek ABD Başkanı Biden’ın ‘soykırım’ açıklamasına ‘dehşet dengesini’ kuracak bir cevap vermeli!” dedi.

Uysal, sosyal medya hesabından da paylaşım yaptığı açıklamada şu görüşleri, dile getirdi:

“Ülkede her anlamda facia yaşanıyor ama sarsmıyor milyonları!”

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti=AKP, ABD Başkanı Biden’ın ‘soykırım’ açıklamasına ‘dehşet dengesini’ kuracak bir cevap vermeli! Ama ülkeyi yönetenlerin şahsi zafiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devleti için milli güvenlik açığına dönüşünce ve 19 yılda ülkeyi her tür operasyona açık hale getirince cevap verilemiyor. Yazık!

Ülkede her anlamda facia yaşanıyor ama o kadar kanıksanmış ki sarsmıyor milyonları! Eğer bir ülkenin yöneticilerinin şahsi zafiyeti uluslararası alanda bir şantaj aracına dönüşmüşse o kişi ve kişiler veya hükümet, yönetme meşruiyetini kaybetmiştir.

“Kapalı kapılar ardında ülkenin hangi menfaatlerinin takas edilip edilmediğinden nasıl emin olabiliriz?”

Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milleti ve vatandaşları için büyükçe apaçık bir FACİA’dır.

Hal böyle olunca bu ülkenin vatandaşları olarak kapalı kapılar ardında ülkenin hangi menfaati/menfaatlerin kişilerin veya hükümetin şahsi çıkarı pahasına takas edilip edilmediğinden nasıl emin olabiliriz??? Hele bir de 19 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yerine kendini koyan AKP varken!

“Bugünkü AKP döneminde ölümlerden ölüm beğenir duruma getirildik”

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihinde lider ve kadroların parladığı çok kritik tarihi dönemler vardır ve ülke Ergenekon’dan çıkarcasına çöküntülerin arasından Zümrüdüanka misali yükselmiştir; ama öyle dönemler var ki, bugünkü AKP dönemi gibi, ölümlerden ölüm beğenmiştir!

 

“Bir ülke ve millet, ‘egemenliğini’ pazarlık konusu yapar, üzerine gölge düşürürse ömür boyu asalak yaşamaya mahkûmdur”

AKP’nin güya yok varsaydığı o ‘Eski Türkiye’de açlığı, yokluğu, ambargoyu göze alarak egemenliği üzerine gölge düşürülmemişti. Bir ülke ve millet, ‘egemenliğini’ pazarlık konusu yapar, üzerine gölge düşürürse ömür boyu asalak yaşamaya mahkûmdur.

“Ülkeyi yönetenler soykırım iftirasına ‘dehşet dengesini’ kuracak bir siyasi tutum almalı!”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkeyi yönetenleri şahsi açıkları ve kırılganlığı dolayısıyla egemenliğini tartışmalı hale getirmemeli ve ABD Başkanı Biden’ın ‘soykırım’ iftirasına ‘dehşet dengesini’ kuracak bir siyasi tutum almalı!”

“Demokratların tarih şuurunun mihengi”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in Sözde Ermeni Soykırımı hakkındaki görüşlerini de hatırlatarak “Demokratların tarih şuurunun mihengi Büyük Liderimiz Süleyman Demirel gibi nice Türk Milleti’nin vatansever devlet ve fikir adamlarıdır.” dedi.

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sözde Ermeni soykırımı hakkında ne söylemişti?

“Ermeni iddiaları konusunda ABD ile pazarlık yapılamaz. Türkiye’nin haysiyeti, onuru pazarlık konusu edilemez, haysiyetiyle oynanamaz. Hangi tarihi söylerse söylesinler tarihin tahrif edilmesi durumu değiştirmez. Bu konuda bir pazarlık yapılması kabul edilemez.

Bunların (Batı’nın) ne istediğini biliyorum. Sevr’i istiyorlar. Fırat’tan ötesini istiyorlar. Ne yapsak Batı’yı tatmin edemeyiz. Biz Osmanlı bakiyesiyiz. Osmanlı’dan 25 devlet çıkmış. İki devlet çıkmamış. Kürt devleti ve Ermeni devleti… Kolumuzu kestirmeyiz.”