Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  


Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizi zafere taşıyan, bu mukaddes vatan için can vermiş, kan vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade eden Genel Başkan Uysal’ın mesajı şöyle:

“İmanla, inançla büyük bir mücadele verildi”

“Bir asır evvel vatana duyulan aşk, istiklale duyulan özlem ve istikbal için bir gayretle, imanla, inançla verilen mücadelenin, azmin yıl dönümü bugün.

Aziz Milletimizin bağımsızlık gailesinin ve egemenlik mücadelesinin en kutlu safhalarından olan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü, o gün mazlum milletler için bir cesaret ateşi olmuş, bugün ise yaşadığımız her türlü sıkıntının aşılabileceğine dair hissiyatımızı yüksek tutmada umut ışığı hüviyetine kavuşmuştur.

Türlü yokluk ve sıkıntının üstesinden gelinebileceğinin, imkanın değil inancın ve imanın önemli olduğunu gösteren tarafı ile bu zafer, tarihimizde son derece önemli bir noktadadır.

“Çanakkale Ruhu ile her zorluğu aşabiliriz”

Bugün, bu zaferden ilham alarak, “Çanakkale Ruhu” diye tanımladığımız azmi örnek alarak milletimize duyduğumuz güveni ifade etmek isteriz. Mahkum olduğumuzu düşündüğümüz, düşündürüldüğümüz her türlü sıkıntıyı bu ruh ile aşabileceğimize ve aziz milletimizin zoru başarmadaki maharetine yürekten inanıyoruz.

Bu kutlu ve anlamlı günde başta Çanakkale’de şehadete ermiş kahramanlarımızı ve Şehitler Günü olması dolayısıyla bu mukaddes vatan için can vermiş, kan vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ferasetle milletimizi Zafer’e taşıyan komutanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”