DP Genel Başkanı VE Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mektubuyla ilgili açıklama yaptı



Sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklamada bulunan Uysal, demokratik rekabetin enfekte edildiğine dikkat çekerek Ak Parti’nin kendisini yoklukla malul hale getirdiğini söyledi.

 

DP Genel BaşkanI Gültekin Uysal, şunları ifade etti:

“Yaşanan seçim süreçlerinde görüyoruz ki bu süreçlere gölge düşürtebilecek tehlikeler olabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine 3 gün kala yapılan bu açıklama da bahsettiğim tehlikeye işaret eden bir örnektir. Daha önce yaptığım açıklamalarda da altını çizdiğim gibi özellikle 23 Haziran seçimleriyle ilgili bir endişemi bir kez daha paylaşmak isterim:

Türk Demokrasi’sinin ve 23 Haziran seçimlerinin üzerine ne Demirtaş’ın, ne PKK lideri İmralı mukimi Öcalan’ın, ne de Kandil’in gölgesini düşürmek gerekir. Fakat üzülerek görüyoruz ki; herkes yanlışta yarışıyor, el birliğiyle demokratik rekabeti enfekte ediyorlar.

Nihayetinde AK Parti de bu son Öcalan hamlesiyle kendisini ve iddialarını yoklukla malul hale getiriyor.

Demokrat Parti olarak tarihi misyonumuz ve inancımızla demokrasiden, hür seçimlerden yana durmaktayız. Meşruiyeti asla tartışılmayacak terörist unsurların açıklamaları ile seçimlerin meşruiyetine gölge düşürülmesine müsaade edilmemeli, terörden, teröristten, terörün görece gücünden medet umanlar aklını başına almalıdır.

Teröristin açıklaması üzerinden seçimleri tanzim etmeye çalışmak terörün amacına hizmet edecektir. Bu bakımdan tüm kesimler yanlışlarından dönmeli, nefisleri ile mücadele etmelidir.”