Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Altılı Masa'yı "Altı kaptan bir gemiyi batırır" diye hedef almasına yanıt verdi.

Uysal, “Erdoğan, Titanik’in kaptanı gibi… O da buzdağı uyarılarını dikkate almadı. Batmaz denen gemi battı. Türkiye de dört nala felakete gidiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması Programı’nda yaptığı konuşmada Altılı Masa'nın ortak aday çıkarma kararını "Altı kaptan bir gemiyi batırır tek kaptanla gemi gider, yedekler ayrı. İki şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Bunlar ise görünürde altı kişiyle Allah bilir aslında kaç kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar. Oyu millet verecek ülkeyi 6 kayyum yönetecek. Bırakın davul başkasının, tokmağın başkasının elinde olmasını, bir tane davula 6 tokmak birden inecek" sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan'ın sözlerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'a tepki gösteren Uysal, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, Titanik'in kaptanı gibi… ‘O' da buzdağı uyarılarını dikkate almadı… İstişare etmedi… Batmaz denen gemi battı! Türkiye de dört nala felakete gidiyor. Yeter be usta!"