Demokrat Parti'den Abdullah Gül ve Ali Babacan açıklaması: O tarihte çok çok yukarılarda bir şey olacak

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Demokrat Parti'den Abdullah Gül ve Ali Babacan açıklaması: O tarihte çok çok yukarılarda bir şey olacak

 
Yeni parti kurmaları beklenen eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve ona perde arkasından destek veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Demokrat Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara cevap geldi. Partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın danışmanlığını yapan Atılgan Bayar, "1 Aralık’ta, ‘o DP’ye katıldı, bu DP’ye katıldı’ seviyesinden çok çok yukarıda bir şey olacak" dedi.



 

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal'ın 1 Aralık'ta 'Siyasetteki bütün alışıldık kalıpları kıran bir vizyon duyacaksınız' sözlerinin ardından Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün DP'ye geçeceği iddiasıyla ilgili olarak açıklama geldi.

Atılgan Bayar, gündeme gelen iddiaları spekülasyon olarak yorumladı.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal'ın danışmanı Atılgan Bayar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1 Aralık’ta ne olacağını 1 Aralık’ta öğrenebilirsiniz. İki tür lider vardır: Biri bir kaç isimle planlar, pazarlıklar yapan komitacı lider tipidir. Öteki doğrudan milletin aklına ve kalbine seslenen ve değişimi milletle yapacak lider tipidir. Bizim liderimiz Sayın Gültekin Uysal bu ikinci tür liderdir. Yeni iktidar AK Parti içinden çıkamaz çünkü toplumum değerleri AK Parti’nin temsil ettiklerini çoktan aştı. CHP alternatif olamaz çünkü beklenen reformu hiç bir zaman yapamayacak. Kuruluş kodları müsait değil. Milliyetçilik cevap oluşturamadı. İYİ Parti de MHP’nin yeni sürümü olabildi ancak. 1 Aralık’ta, ‘o DP’ye katıldı, bu DP’ye katıldı’ seviyesinden çok çok yukarıda bir şey olacak. Eski tip siyasetin spekülasyon yöntemlerini bırakınız" dedi.

Gültekin Uysal'dan da açıklama geldi

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, "1 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz Demokrat Parti Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısıyla ilgili Genel Merkez yetkililerimizin beyanlarının dışındaki açıklama, yorum ve üretilen safsatalara itibar edilmemesini kamuoyunun ve değerli dava arkadaşlarımın bilgisine arz ederim" dedi.