Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metreengelli finalinde altın madalya kazanan Gülcan Mıngır’ın Afyonkarahisar'da bulunan baba ocağında büyük sevinç yaşanıyor.rnrnAfyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde yaşayan ailesi, ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 3000 metreengelli finalinde altın madalya kazanan Gülcan Mıngır’ın Afyonkarahisar’da bulunan baba ocağında büyük sevinç yaşanıyor. Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde yaşayan ailesi, Gülcan’ın Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda başarı almasının ardından evi Türk bayrakları ile süsledi. Pek çok kesimden tebrik mesajları aldıklarını anlatan anne Nazike Mıngır, kızının bu başarıya ulaşacağından emin olduğunu ancak yine de yarışı izlerken yerinde duramadığını söyledi. Gülcan’ın ilkokul birinci sınıftan beri atletizm ile uğraştığını anlatan anne Mıngır, “İlk antrenörü Hasan hocaydı. Kızım, hiç yerinde oturmazdı, sürekli sağa sola koşardı. Öylelikle ufaktan başladı, ben ilk başlarda koşmasını istemedim ancak babası hep destek verdi ve koşmasını istedi. ‘Kızım her zaman arkandayım’ derdi. Buralara babasının desteğiyle geldi” dedi.
Kızının atletizmle uğraşmasını ilk zamanlarda istemediğini ancak Gülcan’ın bu isteğini kırmadığını anlatan anne Mıngır, “Tek kızım olduğu için bana işlerde destek vermesini istedim. Bir oğlum bir kızım var, oğlum spora meraklı değil ancak kızım koşmayı çok sevdiği için bizde engel olmadık. Başarılar kazanmaya başlayınca bizde heyecanlandık bizde onunla koşuyormuşuz gibi olduk. Afyon’daki yarışmalarında hep yanında oluyorduk, çok heyecanlanıyorduk, ancak yurt dışına gidince biz oralara gidemedik” diye konuştu.
Şampiyonada kızlarını izlerken çok heyecanlandıklarını dile getiren Mıngır, “Kalp krizi geçirecektik. ‘Haydi Gülcanım çabuk Gülcanım’ diye televizyonun başında bizde onunla koştuk” ifadelerine yer verdi. “GÜLCAN HERKESE ÖRNEK OLDU”
Amcası Hasan Mıngır ise, Gülcan’a her zaman destek verdiğini söyledi. Gülcan’ın hiçbir zaman sıkıntı yaşamasına izin vermediğini aktaran amca Mıngır, “Koşmasını engellemeye çalışanlara ben engel oldum. Gülcan’la birlikte antrenmanlara gittim. Onunla birlikte gerekirse koştum. Hep yanında oldum. Ben kendim spor sahasına götürürdüm. Şu anda annesinin babasının oturduğu evi Gülcan yaptırdı. Gülcan’ın aldığı altın madalyalar, çeyrek altınlar sayesinde şimdi ailesinin evi var. Abisine de yardım etti. Gülcan koşmaya başlayınca bizde ne yapacağımızı bilmiyoruz, televizyonun başında ne yapacağımız şaşırıyoruz” diye konuştu.
Gülcan’ın bu zamana kadar ki kazandığı madalya ve başarıların sayısını bilmeyen aile fertleri, madalyalarını ellerinden düşürmüyor. Evin içerisini Gülcan’ın fotoğrafları ve madalyaları yer alırken evin dışını ise Türk bayrakları süslüyor.