CHP il başkanlığında haftalık basın toplantısı düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Karataş: Ali Çetinkaya TOKİ Konutlarının sorunlarını çözeceğizKarataş: Ali Çetinkaya TOKİ Konutlarının sorunlarını çözeceğiz

CHP il başkanlığında haftalık basın toplantısı düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

Başkan Ercan Yerel Seçimler için sıkı çalıştıklar ifade ederek ilçelerde ciddi iddialı adaylar ile yola çıkacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Ercan açıklamasının devamında şöyle konuştu:



“Yerel seçim sürecinde aday adaylarını incel eleyip sık dokuyoruz. Örneğin bir bölgede partimize 3-4 aday müracaat etmişse biz bunları bire indirmeye çalışıyoruz. Kapıştırmadan, birbirlerine parti içinde bir husumet oluşturmadan, bu arkadaşlarımızı ikna yoluyla, değişik yerlerde değerlendirme yoluyla durduruyoruz bir şekilde. Öbür şekil herkes müracaat ettiği zaman önce diğer partileri de görüyorum ben, beklemedeler. Oradan netice almazsa bize gelmeyi düşünenler bile var ki bizim onlara kapımız kapalı. Orası beğenmedi, bizim kapımız şey değil. Adayın Cumhuriyet Halk Partili olması gerekiyor. Seçtiğimiz adaylarda direk açıklamıyoruz. Beklediğimiz yerlerde var tabi ki ama Sinanpaşa’da mesela çok güçlü bir adayımız var. Şuanda açıklamadık biz onu. Şuhut’ta güçlü bir adayımız var, yani yüzde 90 alacağımız adaylarımız var bizim şuanda. Diğer partilerin de üzerinde durduğu AKP dışındaki, Başmakçı’da alacağımızı düşünüyoruz, orayı garanti görüyoruz. Dazkırı’yı mutlaka alırız diyoruz, Evciler’i alırız, Sultandağı’nı alırız, Emirdağ’da çok güçlü bir atak yaptık, yani karşı taraf şuanda şaşırdı. Böyle bir şey beklemiyordu, Emirdağ’ı alırız diyoruz. Bayat’ta iddiamız var. İddiasız yerden bir aday çıkartmıyoruz biz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in görüşmesini değerlendiren Ercan, “24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifak ve Millet İttifakı belirleyici oluyor. Cumhuriyet’ten yana olanlar,rejimden yana olanlar, rejimden yana olmayanların seçimi olmuştu. Bu seçimde de neden olmasın biz de tabi ki yukarıda alınan kararlara uyacağız. Öyle bir eğilim olursa gereğini mutlaka yaparız. Bizim şuanda 2 adayımız var, Merkez adayımızı açıklamamızın nedenlerinden birisi de odur. Çünkü İstanbul, Ankara, İzmir, buralar önemli. Tabi ki Afyon’da çok önemli bizim için ama öncelikle biz kendi adayımızın seçilmesini sağlayacağız, eğer kendi adayımızın seçilme şansı yoksa AKP’li belediyelerin, AKP iktidarından kurtulmanın yoluna bakacağız. Bizim stratejimiz tamamen budur. Merkez’de iki aday adayımız mevcuttur ama dediğiniz gibi yukarıda görüşmelerde yapılıyor, Afyon için bir şey düşünülür mü bilmiyorum. Biz genel merkezin kararlarına da uyarız, değerlendirmelerini, çünkü devamlı istişare halindeyiz.” dedi.