rnrnGÖZ RAHATSIZLIKLARIrnrnŞuhut Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde görev yapan Op. Dr. Yunus Bulğu, ilçede görme azlığı, gözde sulanma ve göz alerjilerine sık rastlandığını söyledi.rnGörme azlığı, gözde ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

  GÖZ RAHATSIZLIKLARI Şuhut Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde görev yapan Op. Dr. Yunus Bulğu, ilçede görme azlığı, gözde sulanma ve göz alerjilerine sık rastlandığını söyledi.
Görme azlığı, gözde sulanma ve göz alerjilerinin bölgede sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında geldiğini kaydeden Op. Dr. Yunus Bulğu, bunun sebebinin ise çiftçiliğin yoğun olarak yapılması olduğunu söyledi. Şuhut ve çevresinde göze yabancı cisim kaçması gibi rahatsızlıklarla yoğun olarak karşılaşıldığının altını çizen Bulğu, hijyene önem vermek gerektiğini belirtti. Bulğu, “Gözümüzü tozdan ve dumandan korumamız gerekiyor. İlçemizde genellikle yaşlı kişilerin göz rahatsızlığı var. Yaşlılara yakınları refakat ederek rahatsızlıklarını daha çabuk teşhis edilmesine yardımcı olmalılar. Yaşlılarımızı tek başına doktora göndermek, hem onlar için hem biz doktorlar için teşhis ve tedavi noktasında sorunlar ortaya çıkarıyor. Bu sebepten yaşlıların yakınları hastaya sahip çıkarak refakat ederse teşhis ve tedavi daha çabuk olur” dedi. “GÖZ RAHATSIZLIKLARINDA ERKEN TEŞHİS ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Çocuklarda göz tembelliği gibi rahatsızlıkların 6 yaşından önce tedavi edilmesi gerektiğini, 6 yaşını geçen çocuklarda göz tembelliği için tedavinin fayda vermeyebileceğini belirten Bulğu, “Çocuklarınızı 6 yaşından önce mutlaka göz doktoruna muayene ettirin. Aksi takdirde ömür boyu göz rahatsızlığı ile yaşamak zorunda kalabilir. Erken teşhis edildiği takdirde göz tembelliği tedavi edilebilir. Çocukların 6 ayda bir, yetişkinlerin ise yılda en az 1 kere göz muayenesi olması gerekir. Göz rahatsızlıklarında erken teşhis çok büyük önem taşımaktadır. Her yaşta rutin kontrol göz sağlığı ve erken teşhis çok önemlidir. En küçük bir göz şikayetinizde bile hemen göz doktoruna başvurunuz” diye konuştu.
Bulğu; şeker, tansiyon ve guatr gibi hastalıkların göz rahatsızlıklarına sebep olabildiğini, bu nedenle bu hastalıkları bulunan kişilerin göz doktoruna başvurmaları gerektiğini ifade etti. SELÇUK ÇATALKAYA (İHA)