Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"


Göz muayeneleri ve göz tedavilerinin yapılacağı en uygun yerler göz hastaneleridir. İnsanların sadece görme ile ilgili değil yanma, batma veya fazla sulanma gibi problemleri olduğu zaman bir an önce bir göz doktoruna gitmesinde fayda vardır. Örneğin başkentte yaşayan biri Ankara göz doktoru ya da göz Ankara’daki bir göz hastanesine gidebilir.
Göz hastanelerinde doktorlar ve hemşireler çeşitli araçlar ve tetkiklerle hastanın göz sorununu tespit edebilirler. Kişiye uygun bir ilaç ve tedavi yönteminden sonra hastanın göz sorunu giderilir. Göz doktorun belirlediği aralıklarla hastanın kontrol muayenesi yapılır.
Göz hastalıklarının tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Hasta en kısa süre içerisinde kendisine en uygun göz hastanesinden randevu alması gerekebilir. Hasta Ankara’da yaşıyor ise Ankara göz hastanesi ya da göz merkezlerinden birinden randevu alabilirler.
 Hasta bir göz hastanesinden randevu aldıktan sonra çeşitli tetkikler yapılabilir. Bunların bazıları Biometri, Tonometri, Funduskopi, Reftest, Schirmer, OCT, Speküler mikroskopi, Ishihara renk körlüğü testleridir. Ayrıca Excimer Laser uygunluk testi miyopi, hipermetropi, astigmat veya presbiyopi gibi sorunlara çözüm isteyen hastalara yapılır. Bu testler göz hastanesinde kişinin hastalığına göre yaklaşık yarım saatte yapılır. Bazı göz hastalıkları son evreye kadar anlaşılmayabilir. Bu yüzden bu tetkikleri yılda bir kez yaptırmakta fayda vardır.
Göz hastalıkları ile alakalı testleri yaptıktan sonra doktor ile görüşülür. Testin sonucuna göre hastaya en uygun tedavi yöntemini göz doktoru belirler. Göz hastanesi bünyesinde sadece gözün görme kusurları değil retina, kornea, göz kapağı, göz çevresi estetiği, katarakt ameliyatı, şaşılık gibi birçok rahatsızlığın tedavisi mümkündür.
Eğer hastanın göz kırma kusuru varsa farklı birçok yöntem vardır. Lazer işlemleri bu tedavi yöntemlerine dahildir. 18 yaş üstü ve 40 yaş altı kişilerin göz kırma kusurları genellikle lazer yöntemleri ile tedavi edilir. Lazer yöntemi için ilk önce lazer uygunluk testi olunmalı. Lazer uygunluk testi Ankara göz hastanesi ya da göz merkezlerinde yapılabilir. Lazer olmak istemeyen hastalar kontakt lens ya da gözlük kullanabilirler.
40 yaş ve üstü kişiler için de göz içi lens tedavisi uygulanabilir. Göz içi lens tedavileri hem göz kırma kusurlarını hem de katarakt için uygun bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide kişinin gözünün hasta olan merceği alınır ve yerine yapay bir mercek yerleştirilir. Bu mercek kişiye özel bir şekilde yapılır. Hastanın ihtiyacına ve yaşam tarzına en uygun göz içi lens yerleştirilir. Tedavi sonrasında hastalar gözlüksüz olarak hem uzak hem yakın mesafede odak gerektiren işleri kendi başlarına yapabilmektedirler. Bu akıllı lens operasyonları da göz hastalıkları merkezi içerisinde yapılabilmektedir.
Bunun dışında 40 yaşından sonra görülen katarakt ameliyatı için de bir göz hastanesine gidilmesi gerekir. Katarakt ameliyatı tıpkı akıllı lens gibi yapılan bir operasyondur. Genellikle 40 yaş ve üstü kişilerde görülse de katarakt yeni doğan bebeklerde de görülebilir. Katarakt ameliyatı gelişen sağlık teknolojisi ile birlikte hiç hastanede yatmadan gün içerisinde biten bir ameliyattır.
Göz hastanelerinde göz çevresi için de tedaviler bulunur. Örneğin sarkmış göz kapakları tedavi edilebilir. Görmeyi artık engelleyecek kadar sarkmış fazlalık göz kapağını alarak hem görüşü düzeltilir hem de daha genç bir görünüme kavuşulur. Ayrıca yine göz hastanelerinde botoks gibi tedavi yöntemleri ile göz çevresine doktorlar müdahalelerde bulunurlar.
Göz hastanelerinde sadece göz kırma kusurları değil diğer göz sorunları da tedavi edilebilir. Yaşadığınız şehirdeki göz hastanesinden randevu alarak göz hastalıklarının tedavisine başlayabilirsiniz.