Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarete CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün yanı sıra CHP Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Hüsnü Taşer ve Alaaddin Nakilcioğlu ile il yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 

“HEDEFİMİZ AFYON’U BİR ADIM İLERİYE GÖTÜRMEK”

           CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkanımız Zeybek, hedeflerinin Afyon’u bir adam ileriye götürmek olduğunu vurguladı. Zeybek “İkili ilişkilerimiz bundan sonrada devam edecek. Ayrımız ve gayrımız yok. Tek hedefimiz var ve her yerde söylediğim gibi; Afyon’umuzu bir adım daha nasıl ileriye götürebiliriz düşüncesindeyiz” dedi.
 

“BİZ HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDAYIZ”

          Kentsel dönüşüm yapılacak bölgelerde kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Başkan Zeybek, “Kentsel dönüşümle ilgili başkanımızın ifade ettiği üzere kimseyi mağdur etmeden ve gerçek değerlendirme yapılarak halkımızı da mağdur etmeden kentsel dönüşüme giren bölgeleri de Afyon’umuza en güzel şekilde nasıl kazandırabiliriz? Onun düşüncesi içerisindeyiz. Bunu da başaracağımızdan eminim. Tabii yapıcı her türlü eleştiriye açığız. Her şeyi bilme gibi bir şansımız yok. Yapılması gerekenleri ilettikleri zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz her zaman doğrunun yanındayız. Afyon’umuz için yapmamız gerekenleri el birliği ile yapacağız.”
 

“AFYON HEPİMİZİN”

         İade-i ziyarette bulunduklarını dile getiren Görgöz, Zeybek Başkan’a çalışmalarında başarılar diledi. Görgöz, “Afyon’umuz için yapılan güzel şeyleri hem kamuoyumuzla paylaşıyor, hemde Başkanımıza bizzat ifade ediyoruz. Elbette yanlış olduğumuzu düşündüğümüz şeyleri de kendilerine iletip önerilerimizi sunuyoruz. Afyon bizim memleketimiz ve hepimiz Afyon’luyuz. Afyon’lu olmaktan gurur duyuyoruz. Yıllar içerisinde şu veya bu sebeple yapılması gereken çok şey aksatılmış. Artık belediyeciliğinde kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını, sosyal belediyeciliğin yerleşip ileriye dönüp Afyon’un modern bir il olması için çalışmalar yapılması gerekiyor. Başkanımızla sık görüşeceğiz. Söylediğim gibi Afyon hepimizin” dedi.
 

“KENTSEL DÖNÜŞÜME AFYON’DA İHTİYAÇ VAR”

         Belediye Başkanımız Zeybek’in partilerini ziyaret ettiğinde kendilerine AFRAY sistemini anlattığını hatırlatan İl Başkanı Görgöz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Taşımada raylı sisteme geçeceğimizi söylemişti. Bu sevindirici olaylar. Gündemde hiç değişmeyen ve takip ettiğimiz bizim de sürekli üzerinde durduğumuz ve tekrarladığımız bir durum var.  Kentsel Dönüşüm. Kentsel dönüşümde sürekli eleştiriler devam ediyor. İyi şeyler yapılmaya çalışılıyor. Mutlaka Kentsel dönüşüme Afyon’da ihtiyaç var. Adı geçen mahallelerimizde mutlaka dönüşüm yapılması gerekiyor. Ancak daha öncede söyledim. Burada sıkıntı ne muhtarları ne de halkın. Mülk sahiplerinin bilgisi yok. Buda bizi sıkıntıya düşürüyor. Halk olarak hepimiz vatandaşın mülküne sahip çıkmak lazım. Bir de ne yapılması gerektiğini bildirmek lazım. Kentsel dönüşümdeki eleştirilerin hepsi ‘Benim 70 metre kare yerim var. Ne yapacağız? Bana anlatabilir misiniz? Aynı yerden alabilecek miyim? 2+1 verilir mi? 3+1 istenebilir mi?’ Gibi soru işaretleri var. Mutlaka iyi şeyler yapılmaya çalışılıyor. Benim bu konuda ki eleştirim Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüşmesin. Bizim bütün isteğimiz budur” dedi.