GÖRGÖZ’DEN 10 KASIM PROGRAMI CHP Afyon İl Başkanı Yalçın Görgöz, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle ilgili basın açıklaması yaptı. Geçen haziran ayı başlarında, Taraf gazetesinin yazarı Emre Uslu, korkunç bir iddia ortaya atmış, MİT ile PKK’nin açığa çıkan Oslo görüşmelerinde, kamuoyundan saklanan çok önemli bir madde olduğunu yazmıştı.
Güneydoğu’da PKK’ye karşı savaşan güvenlik güçleri savaş suçlusu olarak yargılanacak!
Uslu, bu şartın MİT-PKK mutabakatında yer aldığının altını çizerek Başbakan’a “Mert ol, bu talimatı sen verdiysen açıkla, vermediysen neyi, kimi savunuyorsun” diye çağrı da yapmıştı… Hepimizin tüylerini ürperten, ‘’yok canım bu kadar da olmaz’’ dedirten bu açıklamaların doğruluğu ortaya çıkmış durumda. Önceki gün, Silivri mahkemesinde taşlar yerine oturdu!.. Ergenekon davası sürecinde birkaç kez görüşlerine başvurulan gizli tanık ‘’Deniz’’in, Şemdin Sakık olduğu açıklandı.                                                                                                                         Semdin Sakık, yani namı diğer “Parmaksız Zeki’’!. Tam 18 yıl Doğu ve Güneydoğu’da asker, polis, sivil halk demeden canlarına kıyan, PKK liderlerinin en önde gelenlerinden birisi. 1993’te Bingöl’de 33 silahsız, sivil giysili askerin kurşunlanarak öldürülmesinin baş sorumlusu olan terörist Sakık, 1998 yılında yakalanarak, yargılanmış ve idama mahkûm edilmişti.  İdam cezasının kaldırılmasıyla ölümden kurtulmuştu.                                                                 Demek oluyor ki, içinde milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı, üst düzey komutanlar, subaylar, parti başkanı ve yöneticileri, gazeteciler, bilim adamları, sendikacıları, öğrencileri bulunan Ergenekon ve Balyoz davasının savcıları, iddianamelerini, Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlığı ile bilinen teröristlerin ifadelerine dayanarak hazırlamışlar.                                                                 Demek ki yıllarını bu vatanın bölünmemesi uğruna harcamış, canlarını ortaya koymuş, kanlarını gözünü kırpmadan bu millet için dökmüş kahraman insanlar, binlerce insanı katleden bu alçakların anlattığı hikayeler, yazdığı senaryolarla içeriye alınmış, tutuklanmışlar.                   Yani o zaman bu dava, bir“darbe” davası değil de, temizleme operasyonu!” imiş. O zaman, İlker Başbuğ’un söylediği gibi, “Silivri’de Türk ordusunun PKK’ ye karşı yürüttüğü mücadele yargılanıyor” sözleri doğruymuş. Zaten “Oslo mutabakatı” nın doğruluğu da ortaya çıkmıştı.
Biz; bu kurulan mahkemelerin ve açılan davaların, okyanus ötesinden düzmece delillerle kurgulandığını, bunun laik cumhuriyet in değerlerini yok etme ve devleti ele geçirme, kuşatma operasyonu olduğunu hep söyledik. Şimdi ülkemizin durumuna bakıyoruz, içler acısı bir durum söz konusudur. Ülkemize de, milletimize de yazık oluyor.                                                        Ancak kimse merak etmesin. Ülkemiz ve yurttaşlarımız sahipsiz değildir. Tüm sorunlarımıza akılcı çözümler üreten, bu çözüm yollarını cesurca ortaya koyan, halkı ile birlikte halkın iktidarı için çalışan, birlik beraberlik içerisinde, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün hakim olduğu, ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacak tek adres Cumhuriyet Halk Partisi’ dir.                                                                   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu milletin, bu ülkenin aydınlık insanlarının Cumhuriyet için ayağa kalkışıydı… Tek kelime ile dirilişiydi. 10 Kasım ise, bu armağanı bizlere altın tepsi içinde sunan, büyük devrimciye, Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimizi, sevgimizi, saygımızı gösterme günüdür. 10 Kasım YAS GÜNÜ değildir, 10 Kasım MÜCADELE günüdür. Tüm halkımızı 10 Kasım sabahı (yarın) saat 9.00 da, Kocatepe Parkı’na, Ata’mızı anmaya, anıtına çelenk koymaya davet ediyoruz. CHP İl Başkanlığı’nın 10 Kasım programı; Saat   9.00: Kocatepe parkındaki anma törenine katılım, çelenk koyma,
Saat 14.00: CHP Parti binamızda kadın kolları ve gençlik kollarının düzenlediği etkinlik. Atatürk’ ün sevdiği şarkı ve türküler okunup, Ata’ mızın anlamlı sözleri ve yaşamı konuşulacak.
Saat 17.00: Yine parti de ve partimizin önünde tüm halkımızın da katılımı ile buluşup, meşalelerle Utku Anıtı’na yürüyüş. Yalçın GÖRGÖZ
CHP İL BAŞKANI