rnrnGÖREV YAPTIĞI ŞEHİRLERİ ÇİZİP SERGİLİYORrnrnAmasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, 30 yılı aşkın süredir görev yaptığı il ve ilçelerin sembollerini ‘dağlama’ adı verilen ağaç yakma sanatıyla ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

GÖREV YAPTIĞI ŞEHİRLERİ ÇİZİP SERGİLİYOR Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, 30 yılı aşkın süredir görev yaptığı il ve ilçelerin sembollerini ‘dağlama’ adı verilen ağaç yakma sanatıyla çizdiği tablolarda yaşatıyor.
Erzurum Karayazı, Van Gevaş, Edirne Enez, Muş Malazgirt, Rize Pazar, Çanakkale Lapseki, Sivas, Kırşehir, Düzce, Denizli ve Afyonkarahisar’da vali vekilliği, vali yardımcılığı ve kaymakamlık görevlerinde bulunduğunu anlatan Sinan, şimdi de yeni atandığı Amasya’nın yanı sıra Ankara, Çankırı, İstanbul, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Yozgat’ı resmedip düzenlemeyi planladığı serginin ardından eserlerini Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağışlayacağını söyledi.
Görev yaptığı illerin büyük çoğunluğunun Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında ziyaret ettiği iller olduğu için Atatürk resminin de bulunduğu koleksiyonuna “Atatürk’ün izinde adım adım Anadolu” adını verdiği anımsatan Nevzat Sinan, “Sanatçı kelimesi çok iddialı bir kelimedir. Ben, sanatçı olmaktan ziyade hobilerimi yerine getiren bir kamu görevlisiyim. Her gittiğim il ve ilçenin bir resmini yaparak bu seriyi tamamlamak istiyorum. Muhtemelen 2013 sonuna kadar tamamlanmış olacak” diye konuştu.
Evinde hazırlayıp makam odasında sergilediği eserlerine tarihinden ve görünümünden çok etkilendiği Amasya’yı da ekleyeceğini belirten 60 yaşındaki Sinan, “Meslekte de bildiğim kadarıyla resim yapan mülki idare amiri hemen hemen yok gibi” şeklinde konuştu.