AFYONKARARHİSAR GENÇLİK MERKEZİ’NDE GÖREN GÖZÜMÜZ CAN DOSTUMUZ OLUN PROJESİ BAŞLIYOR

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı çarşı merkezinde (Kurra Camii) karşısında hizmet veren Afyonkarahisar Gençlik Merkezi yeni bir proje başlatıyor. Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Afyonkarahisar Görme Engelli Sporcular Kulübü ile işbirliği içinde “ Gören Gözümüz Can Dostumuz Olun” projesi yürütülecektir.

 

Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde gönüllü gençlere 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da görme engelli bireylerle çalışma konusunda gerekli oryantasyon eğitimi verilerek proje anlatılacaktır. Akabinde 23-27 Ekim tarihlerinde ilimizde düzenlenecek olan ve görme engelli sporların yarışacağı GOLBOL Şampiyonasına destek, 5 Kasım Cumartesi günü Afyonkararhisar Gençlik Merkezinde Biril Alfabesi eğitimi, 11 Kasım cumartesi günü tanışma ve kaynaşma toplantısı yapılacaktır.

 

Proje kapsamında Görme engelli bireylerin kullandığı Biril Alfabesi eğitimi, golbol sporu, tanışma kaynaşma gibi birçok faaliyet yapılacaktır. Gençler gerekli eğitimi aldıktan sonra görme engelli kardeşlerimiz ile gerek Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde gerekse onların uygun gördüğü herhangi bir yerde serbest zamanlarında buluşarak sinemaya gitme, kitap okuma, birlikte alışveriş yapabilme gibi çeşitli sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler yapabileceklerdir. Proje ile gençler görme engelli kardeşlerimize yardımcı olarak onlarla birlikte verimli zamanlar geçireceklerdir. Projede yer almak isteyen tüm gençler Kurra Camii karşısında bulunan Afyonkarahisar Gençlik Merkezine başvurabilirler.