Ebru ve hat sanatçısı, Halk eğitim bünyesinde usta öğretici Ömer Faruk Barış gönüllü olarak ebru hat sanatını tanıtmaya ve sevdirmeye hız kesmeden devam ediyor.

Afyonkarahisar Şuhut doğumlu olan Akşehir öğretmen okulunda yatılı okuyup Hava Astsubaylıktan emekli olan sanatçımız; hayali olan öğretmenliği emeklilikten sonra devam ettiriyor. Emekliliğini aktif olarak bu sanatların icrasında değerlendiriyor.

Afyonkarahisar’da onlarca köy, kasaba, ilçe dolaşan yüzlerce okul, kuran kursu, gençlik merkezleri, KYK’ lar , askeri birlikler , huzurevleri , sağlık kurumları , özel eğitim merkezlerinde binlerce yaşlı, çocuk ,genç yurtdışından gelen misafirlere olmak üzere ebru ile yüreklere dokunuyor.

‘Mutlu ederek mutlu olmak bir yürek hüneridir.’ diyen hocamız içindeki sevgiyi başkalarıyla beklentisiz paylaşanın dünyası sıcacıktır anlayışı taşıyarak insanlara bu sanatları sevdirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kişisel olarak ve kurumlar bünyesinde her yıl karma hat ve ebru sergisi açan hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.