Afyonkarahisar Yenilikçi Proje Gönüllüleri (AFYED)  Derneği, Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu İl Temsilciliği ve Anadolu Milli İrade Birliği tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin Harekatı ve ülkenin güvenliği için olası bir operasyona dahil olmak için imza kampanyası başlatıldı.  

  İmza kampanyası kapsamında dilekçe hazırlayan dernek yöneticilerine halktan ve esnaflardan destek geldi. Gerek lojistik alanda gerek cephede ordu ile birlikte olma adına gönüllü olarak askere alınma talebi için başlatılan imza kampanyasın katılım artarken, konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  “Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak hali hazırda sınır ötesinde ve içeride vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü teşebbüse karşı canlarını ortaya koyan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza destek olmak amacı ile gönüllü asker olmak istiyoruz. Destek olmak isteyen tüm hemşehrilerimizi destek olmaya davet ediyoruz. 31 Ocak 2018 Çarşamba günü Saat 13.30’da ise PTT önünde bir basın açıklaması yapıp, topladığımız tüm dilekçelerimizi Askerlik Şube Başkanımıza teslim edeceğiz.”