Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Akin köyünde bulunan taş ocağında heyelan nedeniyle meydana gelen kazada kamyonu ile birlikte göçük altında kalan sürücünün cenazesine 9 saat sonra ulaşıldı.rnSandıklı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Akin köyünde bulunan taş ocağında heyelan nedeniyle meydana gelen kazada kamyonu ile birlikte göçük altında kalan sürücünün cenazesine 9 saat sonra ulaşıldı.
Sandıklı ilçesi Akin köyünde dün akşam saat 18.00 sıralarında demiryolu şantiyesine taş çıkaran özel bir şirkete ait taş ocağında göçük meydana gelmiş, kamyon sürücüsü Halim Küçük (45) kamyonu ile göçük altında kalmıştı. Kaza sonrası olay yerine AKUT ve Sandıklı Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edilmişti. Küçük’ün cenazesine 9 saat sonra ulaşılabildi. Halim Küçük’ün cenazesi Sandıklı Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. ALİ BAYAR (İHA)   Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Akin köyünde bulunan taş ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan şahsı kurtarma çalışmaları sürüyor. Sandıklı ilçesine bağlı Akin köyünde,demiryollarında ray ve travers taşlarının altlarına döşenen balans taşı çıkarılan özel bir şirkete ait taş ocağında göçük meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kamyonlara taş yüklenmesi esnasında meydana gelen olayda, yükleme için sırasını bekleyen kamyon sürücüsü Halim Küçük (45), aracıyla birlikte göçüğün altında kaldı. Küçük’ün kurtarılması için Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sandıklı İlçe İtfaiyesi ekipleri çalışma başlattı. Halim Küçük’e henüz ulaşılamazken, kurtarma çalışmalarının gece boyunca süreceği bildirildi. Öte yandan, olay anında iş makineleri ile kamyonlara yükleme yapan operatörlerin de son anda kaçarak göçük altında kalmaktan kurtuldukları öğrenildi. 6 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonunda saat 02.00 sıralarında Halim Küçük’ün cansız bedenine ulaşıldı. Bölgenin dik ve toprak yapıya sahip olması ve yeni göçük tehlikesine karşı ceset bulunduğu yerden çıkarılamadı. Kurtarma ekipleri 9 saat süren çalışmalar sonunda ulaştıkları Küçük’ün cesedini, saat 05.00’te toprak altından çıkardı. Halim Küçük’ün cesedi, incelemelerin ardından Sandıklı Devlet Hastanesi Morgu’na gönderildi.