Afjet Afyonsporumuz lige verilen aradan sonra, Çotanaklar karşısında Giresun deplasmanına çıktı.

Giresun 9 puanla lig üçüncüsüydü. Biz de 4 puanla maça başladık. Amacımız öncelikle galibiyet olmazsa da beraberlikti. Takımımızda değişiklikler vardı. Mehmet Sedef stoperde,Taşkın ön liberoda,Sinan Özkan da kanatta oynadı.



Maça kontrollü başladık. Rakibi durdurmayı amaçlayan daha sonra da rakip kaleye yüklenmeyi planlayan bir oyun anlayışımız vardı. Giresun cılız ataklarla gol bulmaya çalışıyordu. Rakibi 18 içine almıyorduk. Onlar da dışarıdan şutlarla şanslarını deniyorlardı. Aykut Demir’in şutunu kalecimiz Rybka köşeden çok iyi çıkardı.18 içinden bulmaya çalıştıkları pozisyonlarda, defansımız ve özellikle de Mehmet Sedef kritik müdahaleler yaptı. Defans Genel anlamda iyiydi.30.Dakikaya girerken kaptanımız Türker sarı kart gördü bu biraz Türker’in oyun enerjisini moralle birlikte düşürdü.

Bu dakikadan sonra,Giresun forveti Ergin keleş mutlak gol pozisyonunu kaçırdı, bizim için de iyi oldu. Bir müddet sonra Idazza boş kaleye topu yuvarlayamadı,biz de derin bir oh çektik. Sakatlanan kanat oyuncumuz Onur’un yerine Ersel 40 da oyuna dahil oldu. İlk yarı biterken Taşkın’ın ara pasında santrforumuz Oltan cılız bir vuruşla topu kaleci Akın’a teslim etti. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı oyunu yarı alanımıza yıkmaya çalıştılar.

Biz de pozisyonlar bulmaya çalışıyorduk. Dakikalar 72 yi gösterirken, Nazmi’nin ceza alanı içinde düşürülmesi sonucu penaltı kazandık. Oltan ın güzel ve net penaltı golüyle Afyonsporumuz 1-0 öne geçti .

 Bu dakikadan sonra Giresun beraberliği yakalamak için yüklenmeye başladı. Savunmada iyi oyunumuz net pozisyon vermedi. Yasin maçın bitmesine yakın Giresun kalesine iyi bir şut çıkardı, top yandan auta çıktı . Giresun’un çabası gol getirmeye muvaffak olmadı ve maç üçlük tek atışla bizim oldu.

Bu galibiyet bizim için Bolu maçından sonra çok iyi oldu.Deplasmanda ikide iki yaptık. Takım oturuyor, yeni transferler uyum sağlamaya başlıyor ama kemik kadro iyi iş yapıyor.

Nazmi, Yasin orta sahada dinamo gibi çalışıyorlar. Oltan bildiğimiz gibi. Onur çıkana kadar gayretliydi, talihsiz bir sakatlık oldu inşallah kısa zamanda toparlanır. Ersel’in onbirde yer bulması lazım. Sinan Özkan’ı yeterli bulmadım ama zamanla form tutar.

Dün takımımız adına en beğendiğim Mehmet Sedef’ti. Demek ki Sedef’in asıl yeri stoper.

Maçın hakemi Serkan Çınar iyi maç yönetti. On üzerinden dokuz veririz.

Önümüzdeki hafta Balıkesir Baltok maçı var. Takımımızı dolu tribünlerde coşkuyla destekleyelim ve puan hanemize üç puan daha ilave edelim.

Salih Sel Başkanımız başta olmak üzere teknik heyeti ve futbolcularımızı tebrik ediyoruz, nice galibiyetlere..

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu