Sümer Mahallesi Muhtar ve Heyeti, 47 mahalle sakini ile bir araya gelerek,Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen, Bursa gezisi kapsamında, Bursa ilindeki tarihi mekanları ziyaret ettiler.

 

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Gez Gör Afyonkarahisar Otobüsü ile geziye katılan, Sümer Mahalle Muhtarı Ibrahim Çavdar, Azalar Selma Uyan, Ali Aydoğan ile birlikte 47 tane mahalle sakini katıldı.

 

Sümer Mahallesi Sakinlerinin gezi durağı olan Bursa'nın tarihi mekanlarından, Cumalıkızık, Ulu Cami, Kapalı Çarşı ve Tophane semtini gezdi. Tophane’de bulunan Osmangazi ve Orhangazi türbelerini de ziyaret eden Sümer Mahallesi sakinleri burada başta rahatsızlanarak vefat eden Muhtarları Hesna Sarıtoprak için Yasin-i Şerif okuyarak dua da ettiler.

 

Düzenlenen gezi için Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a Mahallemizin Muhtarı İbrahim Çavdar'a teşekkür eden Sümer Mahalle sakinleri, “ Gerçekten unutulmayacak bir gezi oldu. Evliyalar Şehri olan Bursa'yı Gezip Görmek ve tarihini öğrenmek çok güzel oldu. Gezi için sebeb olan her kezden Allah razı olsun dediler.