Termal turizm bölgesi üzerinde kurulu olan Polisevi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü gibi hizmet binalarının, termal yatırım talepleri gelmesi halinde kaldırılabileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Termal turizm bölgesi üzerinde kurulu olan Polisevi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü gibi hizmet binalarının, termal yatırım talepleri gelmesi halinde kaldırılabileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Önümüzdeki dönemlerde, oradaki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yerlerini turizm yatırımcılarına terk etmeleri gerekecek” dedi.
Termal turizm bölgesinin, Afyonkarahisar’ın geleceğini kurtaracak bir yatırım sahası olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu bölgenin, kamu kurum ve kuruluşlar eli ile işgal edilmesinin ya da uzun yıllar buralarda kalmalarının uygun olmadığını ifade etti. Kamu kurumlarının her yerde yapılabileceğini, ancak termal yatırımların sadece termal turizm bölgesinde hayata geçirilebileceğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Termal havzaya sadece otel yapabilirsin, 5 yıldızlı otelleri dağ başına veya başka bir yere yapamazsınız. Bu nedenle termal bölgenin, ilimizin geleceğini sağlayacak turizm yatırımcılarına açılması lazım” dedi.
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talebi ve uğraşının da bu yönde olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ben oradaki bütün termal kapasitesi olan binaların kalkacağını düşünüyorum. Şu anda hemen kalksın gibi bir emir yok. Ama yer yer böyle karar alınmıştı. Emniyetin bulunduğu yerden 150 dönüm alınmış ve yatırımcıya verilmiş” diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu, gelecek yatırım taleplerine göre, önümüzdeki dönemlerde, termal turizm bölgesindeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yerlerini turizm yatırımcılarına terk etmeleri gerekeceğini de sözlerine ekledi.