CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz "Sağlık Bakanı 2 ay önce, semptom göstermeyen ancak pozitif olan vakaları açıklamadıklarını itiraf etmişti. Geçtiğimiz haftadan itibaren de, tüm vaka sayılarını açıklama kararı aldıklarını duyurdu ve 25 Kasım’da hasta sayısı bir anda 6 binden 28 bin 351’e yükseldi. Günlük vaka sayısı 31 binin üzerine çıktı." dedi.



Görgöz, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:



Oysa daha önce günlük vaka sayısının 40-50 bin düzeyinde olduğunu, İstanbul’da günde 12 bin ve üzerinde Covid-19 pozitif vakanın saptandığını açıklayan Türk Tabipleri Birliği’ni vatan haini ilan etmişlerdi. Kayıtlı günlük vefat sayısının açıklanan rakamların üzerinde olduğu beyanatlarını “ipe sapa gelmez bozgunculuk” diye nitelendirip, virüsün yayılmasından mutlu olduğumuz ithamına kadar vardıran, gayri insani suçlamalarda bulunan iktidar ittifakı, ülkeyi ve toplumu içine sürüklediği bu felaket tablosunun baş sorumlusudur.



Dünya Sağlık Örgütü’nün son verileriyle Türkiye, nüfusa oranlı vaka sayıları sıralamasına göre ABD, Hindistan, Polonya ve Brezilya'nın ardından bir anda dünyada 5. Avrupa’da da 2. sıraya yükseldi. Bu tablo, gerçekleri söyleyip önlem için feryat edenleri hain olarak yaftalayan Saray iktidarın eseridir.



Dünya Sağlık Örgütü’nün aşı dağıtımında uygulanacak kriterin ülkelerdeki olgu-vaka sayısı olarak belirlendiğini ve aşı önceliklerinin salgının yaygınlık ölçüsüne göre yapılacağını duyurması, iktidarı gerçekleri söylemezse aşı alamayacağı paniğine sevk etti.



Dünyaya tıbbi malzeme yardımı yapmakla övünen, vatandaşlarına bedava maskeyi bile çok gören Akp genel başkanı Erdoğan, suçu Bilim Kurulu’nun ve halkın üzerine atarak durumu örtbas etmeye çalışıyor. Bu noktaya gelinmesine sessiz kalarak katkı sağlayan, iktidarı açık şekilde uyarmaktan kaçınan Bilim Kurulu üyeleri de toplumdan özür dilemeli ve gereğini yapmalıdır.



Gerçek vaka sayısının açıklanmamasını “Türkiye’nin itibarını korumak için” diye izah eden bir siyasi anlayış olamaz. En az 2 ya da 3 haftalık topyekûn kapanmanın kaçınılmaz olduğu apaçık ortada iken hafta sonları  kapanmaların, gece sokağa çıkma yasaklarının bu salgın tablosunda çözüm olamayacağı aşikârdır.



İktidar, salgınla mücadele seferberliği ilan etmeli, maddi manevi devlet imkânlarını topyekûn korona mücadelesi için devreye sokmalıdır.