Ligde namağlup, altıda altı yapan Süper Lig kadrosunu bozmayan Gençlerbirliği karşısında Osmanlı stadında olabilirse galibiyet, olamazsa da beraberlik için Osmanlı stadında sahaya çıktık.

Teknik sorumlumuz Serhat Gülpınar cezalı olduğu için takımın başında sportif direktörümüz İbrahim Çelik vardı.

Ankara’da maç öncesi yağan şiddetli sağanak yağış nedeniyle ağır bir sahada başlayan maç, lider Gençlerbirliği’nin yoğun baskısıyla başladı.



İlk onbirde iki sürpriz vardı.Santrafor Oltan’ın yerine, Abdülkadir yer alırken,sağ açıkta da Sinan’ın yerine Mendy’i gördük.



Maça hızlı başlayan Gençlerbirliği ilk 20 dakikada da üstünlüğünü sürdürdü. İlk 20 dakikadan sonra biz Gençlerbirliği kalesine yüklenmeye başladık. Takip eden dakikada Onur’un şutu savunmadan döndü arkasından oluşan karambolde top kornere çıktı.Hemen arkasından gelişen pozisyonda, İsmet’in ortasında Bayram’ın kafası yandan auta gitti. 30 a doğru Nazmi’nin şutundan sonuç alamadık. 40 a doğru Jailton’un kafası kalemizin yanından auta çıktı. En önemli pozisyonumuzu hemen arkasından oluşturduk.18 içinden Abdülkadir’in gollük vuruşunda kaleci Hakan Arıkan topu ayakları ile kurtardı. Ev sahibi ekip adına Jailton plase bir vuruş yaptı,top direğin hemen yanından auta çıktı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda başlarda golü arzulayan bizdik. Gol pozisyonlarına da girdik lakin değerlendiremedik. Bo pozisyonlarda gözlerimiz Oltan’ı aradı. Muhtemelen sakatlığı olduğu için riske edilmedi,son 35 dakika değerlendirildi. Son yarım saat oyuna ağırlığını koyan Gençlerbirliği,aradığı golü yetmişde, maçın flaş ismi Jailton’un ayağından buldu. Sağ çaprazdan dar bir açıyla yapılan vuruş sonucu filelerimizi havalandırdı. Golden sonra beraberlik için yüklenmeye başladık. İyi kapanan Gençlerbirliği gol atmamıza imkan vermedi. Son dakikalarda lider Gençlerbirliği’ni yıldızları Sessegnon, Nobre kaleci Hakan Arıkan’la vakit geçirecek ve sarı kart görecek duruma düşürdük. Bunu bizim takımımız başardı. Yürekten tebrik ediyorum.

Genel olarak baktığımızda takım olarak iyiydik, zorunlu sebepler rotasyona zorluyor, kısıtlı bir kadromuz var. Özellikle ofansif anlamda yeterli kadro derinliğimiz yok. Mendy uzun süre sonra onbirde çıktı,iyi niyetliydi, birşeyler yapmaya çalıştı. Daha iyi olacak inşallah. Kalecimiz Rybka yine iyiydi, yediği gole yapabilecek birşeyi yoktu. Usta işi bir vuruş yaptı Jailton. Takımımıza güvenelim daha iyi olacak.

Gençlerbirliği’nde Jailton,Sessegnon, Selçuk Şahin daha çok öne çıkan isimlerdi.

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan ve ekibi genelde iyi maç yönettiler, sonuca tesir edecek hataları olmadı. Oyun ve mücadele için tebrikler Jetler. İnşallah bu hafta sonu Karabük karşısında evimizde ilk galibiyetimizi alacağız.

Haydi Afyon’lu hep beraber Zafer stadına ve tam desteğe..

Saygılarımla..

 

[email protected]

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu