Ailemle Öğreniyorum Projesine yoğun ilgi devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile “Ailemle Öğreniyorum “ adlı projeyi yoğun katılım ile yürütüyor.

Bu proje kapsamında, Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde 10 adet atölye (spor, müzik, drama, has oda, el sanatları, akıl ve zeka oyunları, dini bilimler, kitap kafe, mizah, görsel sanatlar) açıldı. Bu atölyelere çocuk ve gençler anne ve/veya babalarıyla eğitim görme ve faaliyetlere katılma imkânı sağlandı. Yapılan atölye çalışmaları ile ilimizde aile bireylerinin kaynaşabilecekleri, nitelikli etkinliklerle zaman geçirebilecekleri, aile içi iletişimi güçlendirecek ve anne-babanın çocuğunu tanıyabileceği eğitim ortamları sağlanmaktadır.

Projenin amacı; İli Merkez ilçesinde ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve ailelerinin, sağlıklı bir toplumun temel öğelerinden biri olan aile bilincini geliştirmek ve sağlıklı bir aile ortamında başarılı ve ahlaklı öğrenciler yetiştirmektir. Proje kapsamında 10 adet atölye açılacak, bu atölyelerde verilecek eğitim ve yapılacak faaliyetlerle birlikte öğrencilerin ve ailelerin akademik bilgi ve ailevi değerler kazanması sağlanacak, aile bireylerinin içsel ve dışsal motivasyonları gelişecek, aile içi ve toplumsal iletişim becerileri yüksek bireyler yetişecek, bireylerin kendini tanıması, yeteneklerini keşfetmesi ve bu yeteneklerini hayatlarında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmaları sağlanacaktır.

Değişen Ekonomik ve Sosyo-kültürel etkenler, görsel medya ve sanayileşme beraberinde toplum normları ile birlikte aile normları da değişmiştir. Bunun sonucu olarak aile, öğrenci ve toplum bağlarında kopmalar meydana gelmiştir. Artan boşanmalarla beraber parçalanmış aile sayısı artmakta, parçalanmanın ortaya çıkardığı psiko-sosyal ve ekonomik sorunlar nedeniyle parçalanmış aile çocuklarının toplumsal yaşama katılımlarının önünde çeşitli engeller ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle ailenin toplumdaki konumun güçlendirilmesi gerekmektedir. Çocuklarıyla ile birlikte yeni beceriler kazanarak kültür, sanat, spor, mili ve manevi alanlarda gelişimini sağlayan ailelerde boşanma oranları düşüktür.

Projenin hedef kitlesi ilimizde yaşayan 7-18 yaş aralığındaki çocuk ve aileleri olmak üzere. tahmini olarak 250 kişinin projeden yararlanması hedeflenmiştir. Projenin faaliyetlerine yoğun talep bir talep oluşmuştur. Bu projeyle, gelecekte toplumumuzun temel taşı olacak aile bireylerinin sağlıklı bir aile ortamında yetişmesi, aile ve gençlerin dostluk, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde tanışıp kaynaşmaları ve bu vesile ile sosyal uyumun sağlanması, aile yapısı sağlam olduğu takdirde toplumda idari ve adli yönden huzurlu, ilmi yönden başarılı, dini yönden huzurlu bir nesil meydana gelmesi beklenmektedir. Benzer çalışmalarda yer almak isteyen gençlerimizi Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Gençlik Merkezine bekliyoruz.