Soğuk bir sonbahar akşamında takımımız Afjet Afyonspor,ligin iddialı ve oyuncu kadrosu ile kaliteli takımlarından Gazişehir ile Zafer stadında karşı karşıya geldi. Maçı üçbin kadar taraftarımız takip etti.



Oltan’ın yokluğunda santraforsuz maça başladık. Forvet üçlüsü Ersel,Mendy ve Onur’dan oluşuyordu. Sol bekte İsmet yerine Renato forma giydi. Diğer dizilişimiz aynıydı.

Maçın başında İki ekip de önce birbirlerini tarttılar.Gazişehir dakikalar geçtikçe biraz daha oyuna ağırlığını koymaya başladı. Yirminci dakikayı geçtikten sonra, Del Walle soldan gelişen atakta oyuncularımızı çalımlayarak ceza alanımıza girdiğinde yaptığı düzgün vuruşta top maalesef filelerimizle kucaklaştı. Bu golden sonra rakip kaleye beraberlik golünü bulmak için yüklendik.

Lakin çabalarımız sonuç vermedi.

Bu girişimlerden birinde, 40’ a doğru girerken Taşkın kenardan ortaya iyi yükseldi ama vuramadı. Gazişehir maalesef ilk yarının sonuna doğru ikinci golü de buldu.Oğulcan’ın asistinde kaleci defans anlaşmazlığını değerlendiren Gökhan kısa mesafeden düzgün plase bir vuruşla ağlarımızı buldu. Golden sonra Serhat hoca,Onur’u çıkarıp yerine Abdülkadir’i oyuna aldı.

İkinci yarıya savunmamızı da önde kurarak hızlı başladık ve gölümüzü de bulduk. Sağdan kaptan Türker’in ortasında Abdülkadir’in güzel kafa vuruşuyla golü bulduk ve umutlandık. Altmışa yaklaşırken Yasin’in kısa mesafeden aşırma kafa vuruşunda gol diye ayağa kalktık fakat sevincimiz kursağımızda kaldı. Maçta da iki taraf adına sarı kartlar artmaya başladı. Hakemin bu anlarda tutarsız kararları da vardı. Ersel ‘in müthiş vuruşunda,Beşiktaş’tan tanıdığımız kaleci Günay topu inanılmaz çıkardı. Kornerden sonuç alamadık ve akabinde Mendy sakatlandı ancak oyuna devam edebildi. Yasin’in 18 üzerinden vuruşu auta gitti.Biz gol bulalım derken maalesef golü kalemizde gördük. Rybka’nıın kurtarışından sonra gelen korner atışında ön direkte,oyuna sonradan giren Seyfettin Chabbi kafayla üçüncü Gazişehir golünü filelerimize gönderdi ve bu gol bizi şok etti. Golden sonra Abdülkadir’le yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendiremedik top direğin hemen yanından auta çıktı. Uzatmalarda Yasin’le Günay’ı geçemezsen,Chabbi’nin getirdiği topta Oğulcan golü attı ve maça noktayı koydu.





Maalesef 1-4 mağlup olduk. Gazişehir’de Rıdvan Şimşek maçın en iyisiydi diyebiliriz.Oğulcan, Del Valle, Gökhan,Chabbi öne çıkan isimlerdi.

Gazişehir deplasmanda hiç mağlubiyeti olmayan, hatta bize kadar kalesinde gol bile görmeyen bir takımdı. Yenilmemiz normal ama bu kadar farklı olmamalıydı. Hatalarımızdan ders çıkarmalıyız,defansta iki maçtır çok fazla açık veriyoruz.Orta sahamız çok çabuk geçiliyor, Mehmet Güven artık oraya monte edilmesi gerekir. Oltan’ın yokluğunu da çok hissediyoruz inşallah önümüzdeki hafta takımdaki yerini alır.

Burası birinci lig çetin bir mücadele var bu tarz sonuçlar oluyor istemesek de.Takımımıza güvenelim ve destek olalım. Lig uzun bir maraton sabırlı olalım.





Bu maçtan sonra, Afjet Afyonspor Yönetim Kurulumuzca alınan karar neticesinde, Teknik direktör Serhat Gülpınar, Kaleci antrenörü Tahir Aksoy, Yardımcı antrenör Ahmet Aşkın ile yollar ayrılmıştır.

Birinci ligi iyi bilen, heyecanlı ve takımımızı yukarı taşıyacak bir teknik adamla anlaşılmasını bekliyoruz.Yılmaz Vural olabilirse en doğru tercih olabilir. İbrahim Üzülmez de düşünülebilir. Bizimki bir öneri,elbette ki daha farklı isimler de düşünülebilir.

Serhat hoca ve ekibine de, yeni kariyerlerinde başarılar dileriz.

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu