Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağını tüm dünyaya tanıtmak adına şehrin tüm kurumlarının ortak paydada buluştuğu bir misyonla çalışmalarını sürdürüyor.

                Gastronomiyi, geçmişten süre gelen markalaşma çalışmalarının merkezine alan şehirde, yapılan tüm tanıtım faaliyetlerinde "Gastronomi Şehri Afyonkarahisar" vurgusu yapılıyor.

                Bu doğrultuda, Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret Odası, Zafer Kalkınma Ajansı, turizm ve medya yöneticilerinden oluşan bir heyet, ülkemizden daha önce bu unvanı almış olan Gaziantep ve Hatay'a tecrübe edinme amaçlı bir inceleme ziyareti gerçekleştirdi.    

                İlk ziyareti ülkemizin gastronomi patentli ilk şehri olan Gaziantep'e gerçekleştiren heyet, Gaziantep Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay ve ekibi tarafından karşılandı. Burada, Mutfak Sanatları Merkezi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Hamam Müzesi ve yöresel lezzetlerin yapılıp servis edildiği mekanları gezen heyet, şehrimizde de yapılacak benzer çalışmalarla ilgili bilgi edindi. Gaziantep Belediyesi'ni de ziyaret ederek, buradaki incelemelerini tamamlayan heyet, UNESCO tarafından şehrimizin 'eğitim koçu' olarak belirlenen Hatay'a geçti. Burada ilk olarak, Gastronomi Birimi'ni ziyaret eden heyet, Hatay mutfağı ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra, tarihi bir konaktan dönüştürülen Hatay Gastronomi Evi'ni de gezen heyet programını tamamladı.



                "TECRÜBE VE BİLGİ PAYLAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ"

                Gaziantep ve Hatay'da yapılan inceleme ziyaretlerinin ardından genel bir değerlendirme yapan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, ziyaretlerin ilimizde yapılacak çalışmalara ışık tutması açısından çok faydalı geçtiğini söyledi. Tecrübe ve bilgi paylaşımının çok önemli olduğunu vurgulayan İhsan Akar, "Gaziantep, gastronomi alanında ülkemizin ilk tescilli şehri. Ülkemizde, daha öncesinde kendilerine örnek olacak bir şehir olmadığı için bu süreci atlatmış olmaları biraz zor olabilir. Ama bizim önümüzde, hem Gaziantep hem de Hatay örneği var. Bu noktada, her iki şehirle ilişkilerimizi daha sıkı tutarak, elde edeceğimiz kazanımlarla şehrimizi daha güzel noktalara taşımak istiyoruz" dedi. Yaptıkları görüşmelerde, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in selamlarını ilettiklerini belirten Akar, 21-30 Aralık'ta İzmir'de yapılacak Hatay Gastronomi Günleri lansmanına şehrimizin de davet edildiğini söyledi.

                Heyette, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol, Valilik Tanıtım Ofisi'nden Özge Öztürk Demirayak, ZAFER Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, AFBEL Otel Genel Müdürü Muzaffer Aktar ve Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanı Suat Bayram yer aldı.