Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Runo Yapım tarafından çekimleri Afyonkarahisar’da yapılan Gayya isimli filmin setini ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Runo Yapım tarafından çekimleri Afyonkarahisar’da yapılan Gayya isimli filmin setini ziyaret etti.

Afyonkarahisar’da farklı mekanlarda çekilen filmin yönetmeni Onur Bilgin daha önce komedi türündeki Geçerken Uğradım filmini Afyonkarahisar’da çektiklerini belirterek, bu sefer Gayya isimli korku filminin çekimleri için Afyonkarahisar’ı tercih ettiklerini ifade etti. 

GAYYA bir korku filmi

Yapımcılığını Runo Yapım'ın üstlendiği ve çekimleri Ayazini bölgesinde devam eden Gayya isimli film korku filmi özelliği taşıyor. Filmin setini ziyaret eden Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Böyle bir atmosferde bulunmak çok heyecan verici. Burada pek çok emeğin ortaya çıktığı bir çalışma var. Hepsinin katkısı çok kıymetli. Şehrimize katkısı çok büyük olacak. Şimdiden sonra da biz farklı farklı türlerde de burada yeni yapımlarda da çalışmalarını isteyeceğiz. Onlar da çok istekliler. Çok güzel, çok sıcak bir ekip. Ben gerçekten şehrimiz için çok faydalı olacağına inanıyorum. Senenin sonunu da heyecanla bekleyeceğiz. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“İddialı bir korku filmi çekiyoruz”

Gayya’nın yönetmeni Onur Bilgin, Afyonkarahisar’la ilgili olarak düşüncelerini paylaşarak, “Afyonkarahisar’a beni bağlayan önce dostluklardı. Sonra Afyonkarahisar’ın kendisini görünce, her yerinin doğal bir plato olduğunu görünce, birkaç film daha yapmak gerektiğini düşünüyorum. Korku dalında çok iddialı bir film çekiyoruz. Serisi olacak bir film. Bu serinin ilk filmi olacak. Gayya ismindeki filmimiz bomba gibi geliyor. Afyonkarahisar’a bazı oyuncu arkadaşlarımız ziyarete geldiler. Afyon’u gezdirdik. Beklemedikleri kadar güzel çıktı. Onlar da buralarda projeler düşünmeye başladıklarını söylediler. Filmi yıl sonuna kadar yetiştirmek niyetindeyiz. Afyonkarahisar’da bir gala yapacağız. İstanbul’da da bir gala olur” dedi. 

“Şehrin tanıtımı için önemli”

Filmin oyuncularından Hasan Hüseyin Elmas ise görüşlerini şöyle dile getirdi: “Şehrin tanıtımı için dizi ve filmler çok kıymetli. Afyonkarahisar ulaşılabilirlik adına çok ortada bir şehir. Nereye gitmek isterseniz Afyon’dan geçmek zorundasınız. Afyonkarahisar doğal bir plato. Milattan önceyi oynamak isterseniz, Milattan cnce için yeterli alanımız var. Her şeyi çekebilirsiniz. 1950’leri çekmek isterseniz, Türbe Camii’nin olduğu yerler olduğu gibi doğal plato. Kurtuluş Savaşı istiyorsanız Kocatepe var. Bizim unumuz, şekerimiz, yağımız vardı, bir helva yapanımız yoktu. Çok şükür o da geldi. Bu filmde bizim Şehir Tiyatromuzun oyuncuları oynadı. Bundan sonra başka filmler planlıyoruz. Başka diziler planlıyoruz. Sayın Valimizin ziyarete gelmesi de büyük incelik. Bu büyüklerimizin verdiği kıymetle de alakalı. Tiyatromuza Belediye Başkanımız büyük destek veriyor. Burada arkadaşlar film çekiyorlar, sorun yaşasalar ‘Bir daha orada çekmeyelim’ derler. Büyüklerimizin buna destek vermeleri yapımcıları ve yönetmenleri teşvik eder, cesaretlendirir. Herkesi filmimize bekliyoruz”