GASTRO Afyon 2019 2. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı
 

 

Valiliğimiz himayelerinde geçtiğimiz yıl “Lezzetlerin Kesiştiği Nokta Afyonkarahisar” sloganıyla 1.’si yapılan ve bu yıl 2.’sinin düzenlenmesi planlanan GASTRO Afyon 2019 2. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali hazırlık ve değerlendirme toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

 

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Vali Yardımcısı Vekili Nurullah Kaya, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve festivalin düzenlenmesinde görev alacak olan diğer görevliler katıldı.

 

GASTRO Afyon 2019 2. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali hazırlık ve değerlendirme toplantısının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinin geçen yıl birincisini yaptık. Bu yıl inşallah ikincisini yapacağız. Geçen yıl birincisini yaparken muhakkak eksiklerimiz vardı. Ama yine de birincisi olmasına rağmen verimli geçtiğini düşünüyorum. Geçen yılki tecrübeyle bu yıl biraz daha üzerine koyarak inşallah bunu daha iyi bir konuma getireceğiz. Artık lezzet turizmin olmazsa olmaz parçalarından birisi. İnsanlar gezme ve görmeyi değerlendirmekle birlikte en azından bir o kadar da yenilebilecek konuları ön plana çıkartmaya başladılar. Hatta bir adım daha ileri ekonomi geliştikçe, refah düzeyi arttıkça insanlar sadece bir lezzeti tatmak üzere uzun yolculuklara katlanabiliyorlar. Artık bunu da görüyoruz. Bu yönüyle baktığımızda da her alanda zenginliğimiz var. Lezzet alanında da özel zenginliklerimiz var. Bir kısmı bunların mutfak kültürü içerisinde hizmet sunulabilecek şekilde olanları var. Bir kısmı da geleneksel aile yapısı içinde devam eden lezzetlerimiz var. Bir kısmını da zaman içerisinde bizim oluşturmamız gereken lezzetler olması gerekiyor. Çünkü sadece mevcutlarıyla da idare etmememiz gerekiyor. Bizim yeni şeyler bulup bu bölgenin has özellikleridir deyip bunları pazarlamamız lazım.” dedi.

 

Değerlerimizi İyi Pazarlamamız Gerekiyor

Turizmin en önemli yönünün hikaye olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Hepinizin bildiği üzere turizm artık olmazsa olmaz alanlarımızdan ama turizmin en önemli yönü de hikaye üzerinedir. Bizim her şeyi hikayelendirmemiz gerekiyor. Her şeye hikaye bulmamız gerekiyor ki insanlar merak etsin. Bizim daha çok hikaye oluşturmamız lazım. Ben kamuda pazarlamanın çok iyi bir metot olduğunu düşünüyorum. Önce değerlerimizi pazarlamamız lazım. Sonra değer yaratıp bunları pazarlamamız lazım. Hatta değerimiz yoksa değerli deyip pazarlamamız lazım. Çünkü Dünyada turizm alanlarında gezdiğimizde görüyoruz ki adam övüyor övüyor ama bana hiç hitap etmiyor. Ama onun övgüsünden dolayı oraya gidiyoruz. Şimdi çok basit bir örnek vereyim. Şu anda Kars’a Doğu Ekspresi ile gidilme durumu var. İnsanlar gitmek için ölüp bitiyor. Aslında biz Kars’ta iki yıl kaymakamlık yaptık, orada yaşadık. Ama pazarlama böyle bir şey. İnsanlar böyle bir ihtiyacı sana hissettiriyor. Bundan 7-8 yıl önce Mardin için olmuştu. Herkesin bir Mardin’e gidişi vardı. Şimdi de Kars oldu. Niye hikayesi var. Pazarlamasını iyi yapıyorlar. Bu yıl 2. ‘sini gerçekleştireceğimiz GASTRO Afyon 2019 2. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali gibi bu tür etkinliklerle ilimizi ve ülkemizi daha iyi bir konuma getireceğiz ve düzenlediğimiz etkinlikler kalıcı olacak. Zaten en üst düzeyde sahip çıkmamızın sebebi de budur. Temellerini iyi atarsak bundan sonra bu daha kalıcı hale gelir.” dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından festivalin düzenlenmesinde görev alan yetkililer tarafından düzenlenmesi planlanan GASTRO Afyon 2019 2. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali kapsamındaki projelerin anlatıldığı sunum yapıldı.

 

Toplantı karşılıklı bilgi alışverişinin yapılmasıyla tamamlandı.