Geçen yaz ligimize gelen ve bir çok özelliği ile Dixon’ın Karşıyaka günlerini hatırlatan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor‘un küçük dev adamı Jordon Crawford, sarı kırmızılıların listesinin başında yer alıyor.

Gözden kaçırmayın

Maç Sonrası Çıkan Olaylarla ilgili 12 Kişi Gözaltına Alındı Maç Sonrası Çıkan Olaylarla ilgili 12 Kişi Gözaltına Alındı


ÖZEL: Galatasaray Yeni Oyun Kurucusunu BSL’de Buldu!


Kaynak: basketservisi / Fersu Yahyabeyoğlu

 

Koç Erdoğan yönetiminde çok iyi bir hava yakalayan ve düşük bütçelerle de iyi bir takım kurulabileceğini, hatta 7DAYS EuroCup seviyesinde bile rekabetçi bir takım yaratılabileceğini göstermişti Galatasaray Doğa Sigorta.

Sarı kırmızılıların en önemli sorunu ise tartışmasız oyun kurucu pozisyonuydu. Neredeyse sezonun tamamını oyun kurucusuz geçirmişlerdi. Bu sezon ise daha gerçekçi bir hedef belirlediler oyun kurucu transferi için.

Geçen yaz ligimize gelen ve bir çok özelliği ile Dixon’ın Karşıyaka günlerini hatırlatan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor‘un küçük dev adamı Jordon Crawford, sarı kırmızılıların listesinin başında yer alıyor.

1.68 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, bu sezon BSL’de 23 maçta ortalama 32.1 dakika süre alırken 16.4 sayı, %37.6 3sayı, 2.6 ribaund, 5.7 asist, 1.8 top çalma istatistkleri ile dikkatleri üstüne çekmişti. Beşiktaş karşısında sergilediği 48 sayı ise Avrupa basınının bile gündemine gelmişti.

Crawford, liderliği, skorer oyunu ve dezavantajlı fiziğine rağmen ortaya koyduğu koca yüreği artı savaşçı kimliği ile bu sezon haklı olarak Afyon taraftarının gönlünde taht kurdu. Bu nedenle tabiki Afyon da onunla yeniden anlaşmak istiyor ancak kariyerinde çıtayı bir kademe daha yükseltmek için Galatasaray’dan gelen teklif de büyük bir fırsat onun için ki uzun süredir oyun kurucu sorunu yaşayan sarı kırmızılıarın da onun gibi bir oyun kurucuya, lidere çok ihtiyacı var. Pandeminin etkisiyle iyice zorlaşacak ekonomik şartlar altında fiyat-kalite endeksinde ligimizin en önemli guardlarından biri Crawford. Temposu, sürati, saha görüşü ve skorer oyunuyla koç Erdoğan ile çok iyi bir ikili olacaklarını, tıpkı Afyon’da olduğu gibi Galatasaray taraftarının da sevgilisi olacağını düşünüyorum. Elbette fiziksel dezavantajı özellikle Avrupa sahnesinde, savunma anlamında onu zorlayacaktır. Bu da takım savunmasının ona destek olmasını, iyi organize olmasını gerektirecek.